AMD razmatra objavu partnerskih Radeon RX 6900 XT grafičkih karti - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

AMD razmatra objavu partnerskih Radeon RX 6900 XT grafičkih karti

Kada je AMD predstavio Radeon RX 6900 XT grafičke karte, kompanija je objavila samo referentne verzije a ne i prilagođene modele svojih partnera.

Neka prilagođena rashladna rešenja se jesu pojavljivala, s obzirom na to da se sugeriše da je AMD u pregovorima sa partnerima oko objave prilagođenih verzija svog najnovijeg premijum GPU-a.

Neki AMD-ovi AIB partneri su počeli da dele prilagođene dizajne hlađenja za Radeon RX 6000 seriju, ali nijedan od njih ne uključuje model Radeon RX 6900 XT. Pretpostavka je da AMD nije svojim partnerima dozvolio da rade na pomenutom modelu. Nije poznato da li ovo znači i da partneri ne mogu da prodaju referentne Radeon RX 6900 XT grafičke karte.

Ipak, Andreas Schilling je na Twitteru objavio da je AMD u pregovorima sa partnerima oko objave prilagođenih modela Radeon RX 6900 XT grafičke karte. AMD je objavu ove grafičke karte na tržištu najavio za 8. decembar, što bi kompanijinim partnerima moglo dati vremena da kreiraju svoje prilagođene verzije GPU-a.

Radeon RX 6900 XT ima 16GB GDDR6 video memorije, 256-bitnu memorijsku magistralu, 2015MHz/2250MHz taktove za game/boost frekvenciju i 300W TDP.

Izvor: KitGuru/Benchmark

Danas objavljeno

Steam ponovo postavio novi rekord po broju istovremenih korisnika

Vanja A

Snapdragon 8 Gen 2 je 42 % brži od Apple A16 Bionic procesora, tvrdi Xiaomi

Vanja A

Samsung GDDR6W memorija – duplo veći kapacitet i performanse

Vanja A

Ostavite komentar