AMD neće prestati da nudi svoje referentne RX 5700 grafičke karte - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

AMD neće prestati da nudi svoje referentne RX 5700 grafičke karte

AMD je potvrdio da kompanija ne prestaje da nudi svoje referentne grafiče karte iz RX 5700 serije.

AMD je potvrdio da kompanija ne prestaje da nudi svoje referentne grafiče karte iz RX 5700 serije.

Scott Herkelman iz kompanije AMD je istakao da će kompanija nastaviti da obezbeđuje referentne GPU-ove za proizvođače, maloprodaju i onlajn trgovine. Referentni GPU-ovi će takođe ostati dostupni na AMD.com sajtu.

Ove informacije stižu nakon što je sajt Cowcotland objavio tvrdnju da su AMD-ove Navi referentne grafičke karte dosegle kraj podrške/ponude (End Of Life – EOL). Pomenuti sajt je i ranije imao tvrdnje koje se ne poklapaju sa orginalnim planovima kompanije AMD. Sajt je tvrdio da AMD Radeon RX 5700 XT Anniversary Edition neće biti dostupan van SAD/Kine, te da neće biti u ponudi u Evropi. AMD je i ovo negirao tako što je svoj web store proširio na više zemalja.

Scott Herkelman jeste potvrdio da je kompanija vršila prebacivanje svojih AIB partnera na prilagođene dizajne Navi ploča/kulera. To ipak ne znači da će prestati podrška za referentne modele. Iako će referentni modeli kompanija, kao što su ASUS, Sapphire, Gigabyte, MSI i ASRock, nestati iz maloprodaje, AMD će nastaviti da nudi referentne modele na svom sajtu i preko specifičnih prodavaca i partnera.

Izvor: Overclock3d

Danas objavljeno

Kraj posle 35 godina: Posrnuli gigant prekida proizvodnju laptopova

D

Program koji nam pomaže svakodnevno ugrožava istraživanja ljudskih gena

D

Jedan od najgorih filmova 2016. godine dobija svoju igru, predstavljanje zakazano za 22. avgust

D

Ostavite komentar