AMD ističe da ćemo ove godine kupiti veliki broj PC uređaja - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

AMD ističe da ćemo ove godine kupiti veliki broj PC uređaja

AMD ima viziju o tome da ćemo svi kupovati više računara, uključujući i one koji su bazirani na AMD platformi, a taj san se izgleda ostvaruje.

Citirajući podatke Nacionalne federacije za maloprodaju (NRF), Rick Bergman, potpredsednik AMD-a za Computing and Graphics diviziju, istakao je da veruje da će iznenadni prelazak na rad i učenje od kuće za vreme pandemije omogućiti da PC uređaji budu prisutni u svakom domu.

Ranije se jedan računar po porodici smatrao standardom”, istakao je Bergman na svom blogu. “Sada, sa zahtevima u vezi sa školovanjem na mreži, radom na daljinu i željom da se ima sredstvo za razonodu dok ostajemo  kod kuće, trend sve više postaje jedan PC po osobi“, ističe Bergman.

Bergman je u svom blogu naveo podatke ankete NRF-a, koji pokazuju da američke porodice planiraju da ove godine potroše rekordnih 11,8 milijardi dolara na elektroniku ili računarsku opremu samo za “povratak u školu”. Ista potrošnja za 2019. godinu bila je 7,7 milijardi dolara, pokazalo je istraživanje NRF-a.

NRF brojevi takođe pokazuju da 60 odsto kupaca vezanih za fakultete planira kupovinu elektronike ili opreme povezane sa računarima. Predviđa se da će se stvarna potrošnja koju ostvare studenati u toj kategoriji povećati sa 13,1 milijarde u 2019. na 16,7 milijardi u 2020. godini.

Istraživanje nad 7481 potrošača sprovedeno je između 1. i 8. jula od strane kompanije Prosper Insights & Analitics i ima grešku od 1,1 procenta.

Naravno, PC uređaj može značiti sve, od Amazon Fire tableta od 50 dolara do radne stanice od 5000 dolara, a čini se da budžet kupca to i odražava. Od 7.481 anketiranih ljudi, prosečan iznos za koji se očekuje da će se potrošiti u 2020. godini na elektroniku i računarski hardver iznosio je 274,44 dolara.

Bergmanova poenta je, bez sumnje, popularizovanje PC uređaja, među kojima je i veliki broj onih sa AMD hardverom, ali je jasno da PC uređaji neće nestati i biće neophodni kako bi se zadovoljile potrebe korisnika za poslom, edukacijom i gejmingom/zabavom.

Izvor: Benchmark

Danas objavljeno

Budite oprezni – obratite pažnju šta ste odobrili

Vanja A

MediaTek Dimensity 9000 će biti duplo skuplji od svog prethodnika

Vanja A

Honor 60 prikazan uživo i u četiri boje

Vanja A

Ostavite komentar