4. Juna 2019.

AMD i Samsung sklopili partnerstvo na polju grafičke tehnologije niske potrošnje i visokih performansi

Big Portal

AMD i Samsung su objavili početak onoga što bi se moglo pretvoriti u višegodišnje strateško partnerstvo, a koje će se fokusirati na obezbjeđivanje mobilnih grafičkih IP-ova niske potrošnje i visokih performansi u različitim uređajima.

Osnove ovog partnerstva su sledeće: Samsung će AMD-u plaćati naknade za licence, a AMD će zauzvrat licencirati južnokorejskoj kompaniji prilagođene grafičke IP-ove koji su zasnovani na RDNA grafičkoj arhitekturi. Samsung će potom ove IP-ove koristiti za kreiranje mobilnih uređaja i drugih proizvoda koji su komplementarni sa AMD-ovom proizvodnom ponudom.

Samsung veruje da će AMD-ovi IP-ovi južnokorejskom proizvođaču omogućiti isporuku revolucionarnih proizvoda u budućim mobilnim uređajima, ali za sada nema informacija o tome šta Samsung konkretno planira.

Kada je AMD u pitanju, prednosti ovog sporazuma su očigledne. Sporazum će kompaniji omogućiti da generiše više prihoda i da više ulaže u Radeon. Pored ovoga, biće omogućeno da AMD Radeon dospe u više uređaja, šireći kompanijino delovanje na tržišta gde nije toliko prisutna. Na kraju, svetu će biti prikazano da je nova RDNA grafička arhitektura sposobna da isporuči performanse sa niskom potrošnjom.

Izvor: Overclock3d

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare