AMD će osvježiti Radeon RX 6000 seriju bržom memorijom - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

AMD će osvježiti Radeon RX 6000 seriju bržom memorijom

AMD priprema niz ažuriranja za svoju desktop Radeon RX 6000 seriju nakon NVIDIA modela serije RTX 30, navodi Greimon55, pouzdani izvor kada je reč o glasinama o GPU-u.

Kompanija bi mogla da iskoristi brže GDDR6 memorijske čipove od 18 Gbps za taj zadatak.
Ovo ne bi bio prvi proizvodi serije RX 6000 sa memorijom od 18 Gbps, jer tečno hlađeni MBA (proizveden od strane AMD) RX 6900 XT koji je ekskluzivan za OEM proizvođače, već dolazi sa memorijskim taktovima od 18 Gbps.

Očekuje se da će Samsungova masovna proizvodnja GDDR6 memorijskih čipova standarda JEDEC sa brzinama podataka do 20 Gbps i 24 Gbps početi kasnije ove godine. Kompanija već uzorkuje ove čipove i verovatno će se pojaviti u sledećoj rundi ažuriranja proizvoda od strane AMD-a i NVIDIA-e.

U susretu sa svojom RDNA3 grafičkom arhitekturom sledeće generacije, priča se da AMD radi na osvežavanju RDNA2 na novom TSMC N6 (6 nm) nodu koji već koristi za početni nivo „Navi 24“ ASIC. Očekuje se da će ovo otvoriti prostor za biranje taktova i možda podržati bržu memoriju.

Što se tiče ovog najnovijeg osvežavanja sa memorijom od 18 Gbps, ako je AMD-ovo imenovanje za njihov mobilni RX 6850M bude primenjeno, novi SKU-ovi bi mogli da imaju sličan “xx50” model numeracije, piše TechPower.

Benchmark.

Danas objavljeno

Tviter kažnjen sa 150 miliona dolara – prodavali privatne podatke korisnika

Zeljka

Dyson razvija robote za sve kućne poslove koje mi ne volimo da radimo

Zeljka

Samsung Galaxy S23 i S24 bez Exynos procesora

Zeljka

Ostavite komentar