AMD: 5 godina Ryzena - pogled u budućnost - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

AMD: 5 godina Ryzena – pogled u budućnost

AMD slavi petogodišnjicu Ryzena osvrtom na proteklih nekoliko godina razvoja, inovacija i liderstva. Od podizanja performansi u PC domenu do napretka u pakovanju i efikasnosti, AMD je postavio nove standarde u čitavoj industriji.

AMD se raduje nastavku inovacija u godinama koje dolaze te se u videu se dotičemo i onih tema koje najviše interesuju krajnje korisnike i o kojima se najviše priča:

  • AMD je posvećen „Zen“ arhitekturi kako bi nastavio s vođstvom u performansama, efikasnosti, povezivosti i procesima.
  • 3D V-cache, koji donosi poboljšanje performansi do 15% u igrama, dolazi u Ryzen na AM4 platformi u prvom polugodištu 2022.
  • AM5 je na putu za durgo polugodište 2022. sa povezivanjem nove generacije, DDR5, PCIe Gen 5, najnovijim I/O standardima i kompatibilnošću sa trenutnim AM4 hladnjacima.
  • AMD radi na akceleratorima fiksnih funkcija, kao što su najkompleksniji algoritmi iz sfere procesiranja videa i slike ubrzani mašinskom inteligencijom (ML).
  • AMD radi na unapređenju uštede u potrošnji energije i pronalasku više profila za upravljanje potrošnjom u upravljačkom softveru kako bi se povećala energetska efikasnost prenosnih računara


Poslušajte o svemu u intervjuu s AMD-ovim CMO-om Johnom Taylorom i Robertom Hallockom, direktorom tehničkog marketinga, u pratećem videu.

Izvor: AMD

Danas objavljeno

Redmi Note 11 Pro 5G će imati AMOLED displej sa 120Hz osvježavanjem

V.R.

XPG predstavio DDR4 RGB memorijske module SPECTRIX D50 sa ROG sertifikatom

V.R.

Škole u Velikoj Britaniji uvode prepoznavanje lica učenika

V.R.

Ostavite komentar