2. Marta 2022.

Ambasador otkrio plan ruske vojske: “Da završimo rat koji su poveli protiv Rusije”

Big Portal

Ambasador je u Jutru TV Prve rekao da je cilj specijalna vojna akcije zaštitta oblasti Donjecka i Luganska.

“Cilj je da se završi genocid i uništavanje naroda u prethodnih osam godina, koje su ove države zataržile od Rusije”, rekao je on.

“Denacifikacija i demilitarizacija Ukrajine su dva najvažnija zadatka Rusije”, dodao je on.

Prema njegovim rečima, ovo je bitno i za stabilnost Evrope.

Bocan Harčenko je pojasnio da je denacifikcija znači oslobođenje Ukrajine od nacista. “Nema gađanja civilnih objekata, ljudi se oslanjaju u svojim zaključcima u nepouzdane informacije”, rekao je on.

Na pitanje o nuklearnom naoružanju, Bocan Harčenko je odgovorio da je Putin rekao da će do nuklearnog rata doći ukoliko dođe mešane treće strane.

“Svet je bio miran poslednjih osam godima, osim u Donjecku i Lugansku, kao da je sve bilo u redu, niko nije poklanjao pažnju na sukobe tamo. Zašto niko nije rekao ništa o tome, a sada samo čujemo pretnje o nuklearnom oružju. Zelenski je počeo ucene nuklearnim oružjem”, dodao je on.

“Ovo je ucena i pretnja direktna za Rusku federaciju, i po život naših ljudi”, precizirao je Bocan Harčenko.

On smatra da većina razume kakva je vlast u Kijevu, koja, kako kaže, pod uticajem radikalnih snaga, drže narod Ukrajine kao kolektivne taoce.

“Zapad koristi Ukrajinu. Završavamo napad koj je počeo pre osam godina ranije, protiv Rusije. To je bio početak rata protiv Rusa i Rusije. Mi sada završavamo ovaj rat”, rekao je on.

Bocan Harčenko je rekao da ne razume retoriku ukrajinskog ambasadora koji je pre nekoliko dana u gostovanju

Da završimo ponašanje Zapada van svake kontrole, van svih okvira međunarodnog prava. Žive kao da su normalni “

On je upitao da li je normalno da se američko nuklearno oružje nalazi u Evropi.

O stavu Srbije prema ratu u Ukrajini
“Naša država poštuje teritorijalni integritet svake države. Ponavljam da plan Rusije nije okupacija Ukrajine”, rekao je ruski ambasador.

Govoreći o izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne uvodi sankcije Rusiji, Bocan Harčenko je rekao da ova odluka govori da Vučić dobro vodi računa o interesu Srbije i srpskog naroda.

“Nismo nikoga pritiskivali, za nas je važno da svaka zemlja ima mogućnost da deluje sa nama u biletarnim odnosima”, rekao je on.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare