Ambasador: Građani BiH bez problema ulaze u Crnu Goru - BIGportal.ba
Region Vijesti

Ambasador: Građani BiH bez problema ulaze u Crnu Goru

Obrad Stanišić, ambasador Crne Gore u Bosni i Hercegovini kazao je da građani BiH bez problema ulaze u Crnu Goru.

Ambasador Stanišić naveo je da uprkos objavi Nacionanog koordinacionog tijela, građani BiH u Crnu Goru mogu ući i samo sa serološkim testom.

“Prema mojim saznanjima, građani BiH i samo sa serološkim testom mogu ući u Crnu Goru. Dakle, građani BiH bez problema ulaze. To su nezvanične informacije”, kazao je Stanišić za “Avaz”.

Ambasador ističe da iako još ništa ne može zvanično potvrditi, ima informacija da građani BiH nemaju probleme prilikom prelaska granice.

“Nemam saznjanja da građani BiH imaju problema da pređu granicu pod uslovima pod kojim su i ranije prelazili iz BiH u Crnu Goru i ne vjerujem da će ih i ubuduće biti”, dodao je on.

Ipak, ambasador Stanišić naglašava da će sve nedoumice biti zvanično riješene kada Crna Gora pošalje odgovor na upit ambasadora BiH u Crnoj Gori Branimira Jukića.

Podsjetimo, nakon što je objavljena odluka Nacionalnog koordinacionog tijela, Ambasador BiH u Crnoj Gori Branimir Jukić juče se obratio vlastima te države zbog nejasnoća vezanih za nove mjere koje su donijeli u vezi sa prelaskom granice, a koje se dotiču i građana BiH.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti Crne Gore objavilo je novu odluku o tome ko može i uz kakve uslove preći granicu, što je izvazvalo određene nejasnoće kod građana susjednih zemalja.

Naime, Nacionalno koordinaciono tijelo objavilo je da rezidenti SAD, Srbije, Albanije, BiH, samoproglašenog Kosova i Sjeverne Makedonije kao i državljani Crne Gore koji su boravili u navedenim državama mogu ući u Crnu Goru uz sljedećI uslov: Da posjeduju negativan rezultat PCR testa na novi koronavirus(SARS-CoV-2) ili pozitivan rezultat antitijela na novi koronavirus (SARS-CoV-2) klase IgG dobijen ELISA serološkim testom.

NN

Danas objavljeno

Poslanici nisu potvrdili povredu vitalnog interesa RS

M.

Tuga u Brčkom: Ukopano sedam žrtava požara

M.

Težak udes kod Doboja

M.

Ostavite komentar