Ambasada Ukrajine povukla saopštenje: Uzroci pada se razjašnjavaju - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ambasada Ukrajine povukla saopštenje: Uzroci pada se razjašnjavaju

Ambasada Ukrajine u Iranu zamijenila je prvobitno saopštenje o uzrocima pada aviona u Teheranu u kojem se teroristički ili raketni napad isključuje kao uzrok nesreće, javio je CNN.

Ambasada je u novom saopštenju navela da se uzroci incidenta “razjašnjavaju”, kao i da prethodna saopštenja o uzrocima nesreće “nisu zvanična”.

“Informacije o uzrocima avionske nesreće razjašnjava komisija. Svako saopštenje koje se odnosi na uzroke nesreće prije odluke navedene komisije nije zvanično”, kaže se u saopštenju.

U prvobitnom saopštenju na sajtu ambasade, koje je uklonjeno, isključen je teroristički napad kao mogući uzrok pada, uz navođenje da preliminarne informacije sugerišu na neispravnost motora.

Ukrajinski avion, koji se sa 176 putnika i članova posade srušio ubrzo po poletanju sa aerodroma u Teheranu, nije proglasio uzbunu.

Avion se srušio samo nekoliko sati nakon što je Iran izveo raketni napad na dve baze u Iraku u kojoj su smještene američke snage, u znak odmazde zbog ubistva iranskog generala Kasema Sulajmanija.

TANJUG

Danas objavljeno

Ajkule plivaju ulicama Floride

M.

Janjić povukao kandidaturu za glavnog tužioca VSTS

M.

Sad savim precizno, sastavio Picula: Ili sankcije ili blokada pregovora

M.

Ostavite komentar