Ambasada SAD u BiH reagovala na pozivanje na rat konzula Atovića - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Ambasada SAD u BiH reagovala na pozivanje na rat konzula Atovića

Nakon ratnohuškačkih poruka usmjerenih protiv Srba, koje je na svom Twitter nalogu objavio konzul BiH u Frankfurtu Admir Atović, iz Ambasade SAD u BiH je rečeno da je svako pominjanje ili aludiranje na rat neprihvatljivo, te da su pozivi na naoružavanje ili prijetnje oružjem opasni i ne treba da budu dio javnog diskursa.

“Imajući u vidu nedavnu turbulentnu prošlost BiH, veoma smo zabrinuti zbog neprestane retorike podjela koja zabrinjava javnost širom zemlje. Bilo je teško uspostaviti mir u BiH”, poručeno je iz američke Ambasade.

Iz Ambasade SAD su pozvali sve političke lidere i zvaničnike u BiH “da se uzdrže od davanja ovakvih štetnih izjava” i da se fokusiraju na pomirenje koje je od ključnog značaja.

Konzul BiH u Frankfurtu Admir Atović je na svom Twitter nalogu objavio ratnohuškačke poruke usmjerene protiv Srba uz povike “Alahu Ekber”, uz koje su se dogodili mnogi teroristički akti u Evropi.

“Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse!.Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Alahu Ekber”, napisao je Atović na Twitteru, koji je kasnije ugasio.

Danas objavljeno

Stravičan udes kod Mostara, poginule dvije osobe

M.

Sjajni Mitrović: Srbija se sa četiri gola oprostila od Beograda

Zeljka

Sijarto: EU treba da iskoristi svaku priliku za dijalog sa Rusijom

M.

Ostavite komentar