Ambasada SAD poručila Dodiku: Nema otcjepljenja! - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Ambasada SAD poručila Dodiku: Nema otcjepljenja!

Iz Kancelarije za odnose s javnošću Ambasade SAD-a prokomentarisali su najave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika da će tražiti da se odbiju sve odluke koje je nametnuo visoki predstavnik te su naglasili kako “niti Dejton, niti Ustav BiH ne daju pravo na otcjepljenje nijednom entitetu”.

“Teritorijalni integritet i suverenitet BiH kao jedne države sa dva entiteta i Brčko Distriktom garantovani su Dejtonskim mirovnim sporazumom. Niti Dejton, niti Ustav BiH ne daju pravo na otcjepljenje nijednom entitetu“

Ovo je odgovoreno Feni iz kancelarije za odnose s javnošću Ambasade SAD-a na molbu da prokomentiraju najave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će tražiti da se odbiju sve odluke koje je nametnuo visoki predstavnik, povratak na “izvorni Dejton”, a ako to ne bude tako, da se u narednih šest mjeseci proglasi nezavisnost.

“Odgovorno liderstvo zahtijeva učestovanje u vlasti i usvajanje ključnih ekonomskih reformi i reformi za transparentnost kako bi se poboljšao život građana, a ne retrogradne pozive koji nude samo gubitak bilo kakvih šansi u budućnosti“, poručuju iz Kancelarije za odnose s javnošću Ambasade SAD-a.

(N1 Foto: Fena)

Danas objavljeno

Borba protiv ilegalne migracije: Jačanje snaga na granici

M.

Pandemija će se završiti kada svijet to odluči

M.

Vulin: Potjernica za još jednom osobom zbog ubistva Đokića

M.

Ostavite komentar