Ambasada SAD o mogućem formiranju vlasti - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Ambasada SAD o mogućem formiranju vlasti

Koliko nam je poznato, lideri tri najveće političke stranke postigli su dogovor da formiraju vlast na nivou Bosne i Hercegovine. Između ostalog, lideri stranaka potvrdili su postojeći konsenzus o važnosti napretka Bosne i Hercegovine na putu ka EU i NATO savezu. Mi ovaj korak pozdravljamo i namjeravamo raditi sa političkim…

Koliko nam je poznato, lideri tri najveće političke stranke postigli su dogovor da formiraju vlast na nivou Bosne i Hercegovine.

Između ostalog, lideri stranaka potvrdili su postojeći konsenzus o važnosti napretka Bosne i Hercegovine na putu ka EU i NATO savezu.

Mi ovaj korak pozdravljamo i namjeravamo raditi sa političkim strankama i članovima Predsjedništva BiH da bi pojasnili kako će nove vlasti tumačiti ovaj sporazum, što posebno uključuje pitanje da li postoji jasan konsenzus po pitanju ranog podnošenja Nacionalnog akcionog plana Bosne i Hercegovine (ANP) NATO savezu.

Sjedinjene Američke Države ostaju posvećene miru i sigurnosti u Bosni i Hercegovini, kao i prosperitenoj budućnosti gradjana ove zemlje. Bićemo snažan partner potpuno funkcionalnim vlastima koje su opredijeljene da rade na reformi odbrane, unaprijeđenju socio-ekonomskih reformi i jačanju vladavine prava.

NN

Danas objavljeno

Požar u pogonu najvećeg svjetskog proizvođača vakcina

M.

Šest osoba umrlo u RS, još 165 zaraženih koronom

D

Merkel: Novi soj virusa predstavlja prijetnju

M.

Ostavite komentar