7. Novembra 2022.

Ambasada Rusije: Žalosno da je BiH protiv rezolucije o borbi protiv nacizma

Big Portal
  • U ovom koraku vidimo udar na tradicije antifašizma koje su istorijski jake na ovom području, što je isključivo prouzrokovano pogrešno shvaćenim vrijednostima i neopravdano izoštrenim osjećajem solidarnosti sa Zapadom u kontekstu ukrajinske krize – naveli su iz Ambasade komentarišući glasanje predstavnika Misije BiH pri UN protiv ruske rezolucije o borbi protiv veličanja nacizma koja je osmišljena da spriječi reviziju istorije.

U saopštenju se ističe da se “u Ukrajini i preko Ukrajine faktički rehabilituje nacizam”, te da je “potpuno neprihvatljivo da se problem neonacizma posmatra kao moneta za potkusurivanje u pokušajima tzv. kolektivnog Zapada da se obračuna sa Rusijom”.

Podsjećamo, Treći komitet Generalne skupštine UN u petak je usvojio ruski nacrt rezolucije o borbi protiv veličanja nacizma.

Za dokument pod nazivom “Borba protiv veličanja nacizma, neonacizma i drugih tipova prakse koje doprinose eskalaciji savremenih oblika rasizma, rasne diskriminacije, ksenofobije i netrpeljivosti povezane sa njima” glasalo je 105 zemalja, 52 su bile protiv, među kojima i BiH, dok je 15 bilo uzdržano.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare