Ambasada Rusije: Šmit se ne može smatrati visokim predstavnikom - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Ambasada Rusije: Šmit se ne može smatrati visokim predstavnikom

Iz Ambasade Rusije u BiH saopšteno je danas da se Kristijan Šmit, koji je imenovan bez odobrenja Savjeta bezbjednosti UN i saglasnosti svih naroda u BiH, ne može smatrati visokim predstavnikom i da njegov očekivani “izvještaj” tom savjetu nije ništa drugo nego mišljenje privatnog lica.

Povodom izjave “državljanina Njemačke Šmita” o navodno tihom ambasadoru Rusije u BiH, iz Ambasade Rusije su poručili da ne smatraju potrebnim komentarisati pokušaje osobe koja, zapravo, ne postoji u funkciji koju imaginira da ima.

  • Štaviše, zapravo, nema ništa za komentar, jer je praktični rezultat nula bodova – objavili su iz ruske Ambasade na svojoj Fejsbuk stranici, komentarišući navode Šmita da je ruski ambasador Igor Kalabuhov u BiH “malo utihnuo i da je pokušao da se povuče”.

Šmit je za Oslobođenje rekao da će za nekoliko sedmica podnijeti izvještaj Savjetu bezbjednosti UN i da će većina ljudi biti zadovoljna njime.

  • Ruski ambasador u BiH je malo utihnuo i čini se da je pokušao nešto malo da se povuče, ali ipak Rusija odlučuje o tome – rekao je Šmit, odgovarajući na pitanje koliko će izvještaj uticati na funkcionalnost Savjeta za provođenje mira s obzirom na to da Rusija i Kina ne prihvataju njegovo imenovanje.

Danas objavljeno

Njemački kancelar najavio posjetu zapadnom Balkanu

M.

Dozvoljene posjete hospitalizovanim pacijentima u UKC Srpske

M.

SIPA pretresa 12 lokacija u dva grada

M.

Ostavite komentar