Amazon unajmio tvorce R6 Siegea za rad na novoj multiplayer igri - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Amazon unajmio tvorce R6 Siegea za rad na novoj multiplayer igri

Amazon se nastavlja širiti u sferi industrije videoigara, pa su tako najavili da su otvorili još jedan razvojni studio pod vlastitim ogrankom Amazon Games (prethodno poznatim kao Amazon Game Studios).

Rainbow Six Siege

Sveukupno, radi se o Amazonovom četvrtom studiju za razvoj igara, ovoga puta sa sjedištem u Montrealu, a fokusirat će se na stvaranje originalnih AAA igara. Najinteresantnije je što studio čine veterani industrije i članovi Ubisofta zaslužni za planetarno popularni hit Rainbow Six Siege.

Nadovezujući se na osam godina iskustva sa Siegeom, uzbuđeni smo početi ispočetka i s kreativnom slobodom stvaranja potpuno jedinstvenog iskustva u prostoru multiplayera“, rekao je o novom projektu kreativni direktor Xavier Marquis, prethodno poznat kao jedno od najistaknutijih lica Ubisoftove uspješne timske taktičke pucačine.

Marquisu se u novom Amazonovom studiju pridružuju i drugi kolege iz Ubisofta, kao što su Luc Bouchard, Alexandre Remy i Romain Rimokh, svi prethodno poznati kao tvorci Rainbow Six Siegea. Nova AAA igra na kojoj sada rade za Amazon opisana je samo kao online mutiplayer naslov baziran na potpuno novom IP-u te Amazon nije istaknuo nikakve druge detalje niti ponudio okvirni datum izlaska.

Jedino što su bili voljni reći u novoj objavi o formiranju studija je da je ovo samo jedna od čak nekoliko zasad nenajavljenih igara koje su trenutno u razvoju u Amazonu, uz prethodno poznate igre kao što je nadolazeći open world MMO New World.

Danas objavljeno

Gmail postao pametniji

Vanja A

Huawei predstavio novi EMUI 13 operativni sistem

Vanja A

G.Skill pustio u prodaju DDR5-8000 Trident Z5 memorije

Vanja A

Ostavite komentar