Amazon uklonio sa sajta božićne ukrase sa slikama Aušvica - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Amazon uklonio sa sajta božićne ukrase sa slikama Aušvica

Svetski gigant za prodaju robe preko interneta Amazon je saopštio je da je uklonio božićne ukrase i druge predmete sa slikama Aušvica koji su mogli da se kupe preko njegovog sajta. Kompanija je navela da svi prodavci moraju da slede njegove smernice za prodaju i da će oni koji to ne čine biti sklonjeni.

Amazon je doneo tu odluku pošto je državni muzej Aušvic-Birkenau apelovao na njega da ukloni te predmete među kojima je između ostalog bio otvarač flaša sa temom Aušvica i podloga za miš sa Birkenau “masakrom”.

“Prodaja božićnih ukrasa sa slikama Aušvica izgleda neprikladno. Aušvic na otvaraču za flaše je dosta uznemirujuća stvar i pokazuje nedostatak poštovanja”, naveo je muzej.

Mnogi su preko društvene mreže Tviter izrazili ogorčenost zbog te prodaje. Memorijalni centar Aušvic-Birkenau saopštio je da poziva još jednu onlajn platformu Viš šoping (Whish Shopping) da prestane da prodaje te proizvode.

Tokom Drugog svetskog rata, od 1940. do 1945. godine, 1,1 milion ljudi, u najvećem broju Jevreja, ubijeno je na masovan, industrijski način – gasom i drugim sredstvima, i spaljeno u logoru Aušvic-Birkenau koji su nacisti otvorili na jugu okupirane Poljske.

Izvor: N1/Beta

Danas objavljeno

Nekoliko načina kako dobro oprati višekratnu bocu za vodu

Vanja A

Margo Robi učesnica nasilnog incidenta

Vanja A

Kako se riješiti dosadnih smrdibuba prirodnim putem?

Zeljka

Ostavite komentar