5. Marta 2020.

Amazon otkupio “Senke nad Balkanom”, prva domaća serija na nekoj od velikih platformi

Big Portal

Na Amazonu je omogućeno gledanje prve sezone, odnosno deset epizoda “Senki nad Balkanom”. Serija Dragana Bjelogrlića na englskom nosi naslov “Black sun”, namenjen inostranom tržištu. Amazon prime, inače, prema poslednjem izveštaju iz januara 2020. godine, pokriva tržište od preko 150 miliona pretplatnika.

“Visoka politika, lokalni interesi, novac i kriminal spajaju se zajedno u ovom trileru smeštenom u turbulentnoj Evropi kasnih 1930-ih godina”, tako je Amazon predstavio seriju koja je u Srbiji ostvarila veliki uspeh.

Serija zbog autorskih prava nije dostupna korisnicima “Amazon prime”-a u Srbiji, već je namenjena isključivo globalnom tržištu.

Posle velikog interesovanja koje je zabeležila prva sezona, druga sezona “Senki nad Balkanom” je i pre premijernog emitovanja na televiziji izazvala veliko interesovanje pošto su gledaoci u Srbiji prvi put mogli da “bindžuju” jednu domaću seriju.

Inače, pored “Senki”, jedina serija sa ovih prostora koju je jedna velika “striming platforma” otkupila, bila je hrvatska serija “Novine” koju je u svoju ponudu uvrstio Netflix.

Autori serije “Senke nad Balkanom” su Dragan Bjelogrlić i Stevan Koprivica. Osim Bjelogrića, koji je i reditelj i scenarista, seriju su pisali i Danica Pajović, Dejan Stojiljković i Vladimir Kecmanović.

Glavne uloge igraju Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Marija Bergam, Gordan Kičić, Nenad Jezdić, Goran Bogdan…

Serija je nagrađena Zlatnom antenom za najbolju seriju 2017. godine na 8. Festivalu domaćih igranih serija.

nedeljnik.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare