"Amazon" kupuje ekološke kamione na gas za isporuke svojih paketa - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

“Amazon” kupuje ekološke kamione na gas za isporuke svojih paketa

Pandemija koronavirusa povećala je „onlajn“ kupovinu i dostavu pošiljki na kućnu adresu. Time je i povećan transport i broj kamiona koji prenose naručene pakete. Kompanija „Amazon“ je želeći da smanji emisiju štetnih gasova u atmosferu, naručila oko 1.000 kamiona koji za svoj pogon koriste prirodni gas.

Kompanija „Amazon” je za svoj vozni park naručila motore na prirodni gas za američki vozni . Motori se isporučuju u zajedničkom ulaganju između kompanija „Cummins Inc.” i „Westport Fuel Systems Inc.”.

Povećana aktivnost na putevima dovela je do većeg stepena zagađenja. Kompanije koje vrše transport grade svoju mrežu električnih vozila, kako bi smanjili emisiju ugljenika.

Pandemija koronavirusa rezultirala je porastom aktivnosti isporuke za Amazon, koji je zabeležio 38 odsto veću prodaju u 2020. godini, i sličnim porastom aktivnosti za dostavna vozila koja emituju veći nivo zagađenja od putničkih.

„Amazon je uzbuđen zbog uvođenja novih održivih rešenja za teretni transport i radi na testiranju niza novih tipova vozila, uključujući električna, ‘CNG’ i druga”, navodi se u saopštenju kompanije.

Motori na električni pogon smatraju se manje održivim za teške kamione, nego za prosečna putnička vozila. Motori, koje obezbeđuje zajedničko ulaganje kompanija „Cummins Inc.” i „Westport Fuel Systems Inc.”, trebalo bi da se koriste za Amazonove teške kamione koji idu od skladišta do distributivnih centara.

Kamioni mogu da koriste i obnovljivi i neobnovljivi prirodni gas.

Izvor: RTS

Danas objavljeno

Jaguarovi snovi da se stavi naspram BMW-a su i zvanično završeni

Zeljka

Fisker i Foxconn najavili električni auto za manje od 30.000 dolara

Zeljka

Aston Martin: Ručni mjenjač odlazi u istoriju?

Zeljka

Ostavite komentar