25. Maja 2019.

Amazon Alexa: Prisluškivanje kao način za bolje poznavanje jezika

Big Portal

Kako stoji u patentu, ova bi praksa trebalo da omogući bolju i prirodniju interakciju sa virtualnim asistentom, a na način da svaka komanda neće morati da počinje sa “Alexa”.

Alexa trenutno nije u mogućnosti da „sluša“ razgovore ili da razume komande sve dok korisnik ne izgovori reč za „buđenje“, a novi patent ukazuje na to da bi uskoro mogla da „sluša“ razgovore pre nego joj se uputi komanda, te na osnovu toga bolje razume ono što se od nje traži. Tako bi, na primer, Alexa trebalo da reaguje i na rečenice u kojima se njeno ime ne izgovori na početku, poput „Kakvo će danas biti vreme, Alexa?“ Ime će i dalje služiti kao okidač, ali će asistent moći da uzima u obzir i ono što je izgovoreno pre njega.

Nova opcija izaziva zabrinutost u vezi sa privatnošću korisnika, pa će se kompanija pozabaviti i tim problemom, a tako što će korisnicima omogućavati da izaberu način na koji njihov asistent funkcioniše, te uključe ili isključe funkciju za slušanje, snimanje i čuvanje onoga što se izgovori u blizni Alexa-e.

Izvor: Engadget

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare