14. Februara 2022.

Alzaška pica kakvu još niste probali

Big Portal

Sastojci (za testo):

  • 250 g brašna
  • 130 ml vode
  • 30 ml maslinovog ulja
  • so (količina po želji)

Prilog:

  • 2 kašike kisele pavlake ili kiselog mleka
  • 100 g suve slanine
  • 1 glavica crvenog luka
  • krupna so

Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

  • Zamesiti testo sa gore navedenim sastojcima. Trebalo bi testo mesiti od 5 do 6 minuta kako bi bilo potpuno glatko.
  • Kada naptavite i oblikujete testo, ostaviti pola sata da odstoji. Rernu uključiti na 250 stepeni C i ubacite pleh da se zagreje.
  • Za to vreme pripremite slaninu (isecite je na kockice). Kada testo nadođe, razvucite ga i premažite kiselom pavlakom ili kiselim mlekom.
  • Na površini testa, rasporedite seckanu slaninu i dodajte luk . Peći na 250 stepeni C, od 15 do 20 minuta.

Opširnije u video-materijalu:

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare