Sastojci (za testo):
- 250 g brašna
- 130 ml vode
- 30 ml maslinovog ulja
- so (količina po želji)
Prilog:
- 2 kašike kisele pavlake ili kiselog mleka
- 100 g suve slanine
- 1 glavica crvenog luka
- krupna so

Foto: Bakina kuhinja
Priprema:
- Zamesiti testo sa gore navedenim sastojcima. Trebalo bi testo mesiti od 5 do 6 minuta kako bi bilo potpuno glatko.
- Kada naptavite i oblikujete testo, ostaviti pola sata da odstoji. Rernu uključiti na 250 stepeni C i ubacite pleh da se zagreje.
- Za to vreme pripremite slaninu (isecite je na kockice). Kada testo nadođe, razvucite ga i premažite kiselom pavlakom ili kiselim mlekom.
- Na površini testa, rasporedite seckanu slaninu i dodajte luk . Peći na 250 stepeni C, od 15 do 20 minuta.
Opširnije u video-materijalu: