Alumina bez dozvole za gas - BIGportal.ba
Vijesti

Alumina bez dozvole za gas

Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske odbila je zahtjev “Alumine” iz Zvornika za dobijanje dozvole za obavljanje djelatnosti trgovine i snabdijevanja prirodnim gasom. Regulator u svom zaključku navodi da je ovo zvorničko preduzeće imalo dozvolu za trgovinu i snabdijevanje gasom, ali da im je istekla 10. aprila ove godine. Nakon…

Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske odbila je zahtjev “Alumine” iz Zvornika za dobijanje dozvole za obavljanje djelatnosti trgovine i snabdijevanja prirodnim gasom.

Regulator u svom zaključku navodi da je ovo zvorničko preduzeće imalo dozvolu za trgovinu i snabdijevanje gasom, ali da im je istekla 10. aprila ove godine.

Nakon što su podnijeli zahtjev, utvrđeno je da nisu dostavili svu neophodnu dokumentaciju. U traženom roku su dostavilu dopunu, ali je utvrđeno da nisu uputili sve što je traženo.

– Podnosilac uz zahtjev nije dostavio jednogodišnji i trogodišnji plan poslovanja koji uključuju podatke o planovima za obavljanje djelatnosti za koju se traži dozvola, potvrde poslovnih banaka da raspolažu dovoljnim vlastitim sredstvima ili da imaju mogućnost kreditnog zaduženja kod banke ili mogućnost dobijanja bankarskih garancija za nesmetano obavljanje djelatnosti, dokumentaciju i informacije o tehničkoj i energetskim karakteristikama objekta – objašnjava regulator. 

Takođe, kako kažu u ovoj Komisiji, zvornička “Alumina” nije dostavila potvrde da članovi uprave i odgovorna lica u kompaniji nisu osuđivana za krivična djela ili da im nije izrečena mjera bezbjednosti zabrane ili zaštita mjera zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti koje su povezane sa djelatnošću za koju je podnijet zahtjev za izdavanje dozvole, kao i dokaz o mjerama (planovi i izvještaji) kojima se osigurava kvalitet pružanja usluga propisanih Zakonom o gasu.

“Alumini” je opet dat rok od 30 dana da dostave traženu dokumentaciju, ali koju nisu poslali.

– Zbog toga je njihov zahtjev odbačen kao neuredan – poručuju iz Regulatorne komisije za energetiku.

Zaključak regulatora je konačan, a protiv kojeg se može pokrenuti uprvani spor.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Građani za “crni petak” potrošili skoro 25 miliona KM

M.

Šef SZO zabrinut: “Razumijem sve zemlje”

M.

Sutkinja Drena Marin osuđena na zatvor i zabranu vršenja dužnosti

M.

Ostavite komentar