Alpine ulazi u „hot heč“ igru - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Alpine ulazi u „hot heč“ igru

Alpine je već najavio neke velike stvari ovog ljeta.

Jedna od njih se vrti oko „hot heč“ modela iz segmenta.

Jasne su sugestije da će se Alpineov model u velikoj meri oslanjati na Renault 5 Concept. Nazvan je A 5 (ili možda A5, s tim što bi Audi tu imao šta da kaže) i biće baziran na CMF-EV platformi za električna vozila, koja je srodna s CMF-B arhitekturom, na kojoj počiva, između ostalih, i aktuelni Clio.

Ova konstrukcija podržava različite postavke, a izvršni potpredsednik inženjerskog departmana Renault grupe, Žil le Bornj, izjavio je da će Alpineov model zaobići uobičajene trendove koji podrazumevaju elektromotor na zadnjoj osovini.

Umesto toga, novajlija će ostati veran filozofiji ikone, Renault 5 Alpinea, što znači da će posedovati pogon na prednje točkove. Zvaničnik francuske kompanije smatra da će mu biti potrebno oko šest sekundi za obavljanje sprinta do „stotke“.

Dakle, kako će Alpine A 5 (nezvaničan naziv) izgledati? Verovatno kao Renault 5 Concept „na steroidima“, što prilično verno prikazuje render Reichel Car Designa. Na ilustraciji možemo da vidimo auotmobil s modifikovanim prednjim branikom, dva fara u stilu reli trkača i LED dnevna svetla.

Plastično oivičenje donjih ivica je sveprisutno, a automobil je u tipičnoj Alpine plavoj boji, s kontrastnim tamnim krovom. Svetlija nijansa može da se vidi na kočnim čeljustima, iza velikih crnih naplataka, kao i na stranama krovnog spojlera.

Broj „5“ je digitalno ugraviran u naslone na glavu prednjih kadica, koje krase dvostruki plavi šavovi i metalni trim. Naravno, ovo je preliminarni render, tako da ćemo morati malo da sačekamo na konačni uvid.

Vrele Gume

Danas objavljeno

Ne preterujte sa ovim u automobilu – mogu da stradaju bešika i prostata

V.R.

Mansory tjunirao Audi RS7 Sportback

V.R.

Novi Pagani stiže sljedeće godine

V.R.

Ostavite komentar