Alpha Smart: Pametne naočare za društvene mreže - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Alpha Smart: Pametne naočare za društvene mreže

Iako su jedno vrijeme bile popularne, o pametnim naočarima se u posljednje vrijeme ne govori mnogo.

Iako su jedno vrijeme bile popularne, o pametnim naočarima se u posljednje vrijeme ne govori mnogo.

Google se oprobao na ovom polju pre nekoliko godina, ali prodaja nije ispunila očekivanja, te su projekti ostali po strani. Sada na scenu stupa kompanija Trendloader, a sa Alpha Smart pametnim naočarima.

Za razliku od Google Glass modela Alpha Smart ide ka dizajnu koji čini da proizvod pre podseća na obične naočare za odbranu od Sunca, nego na model budućnosti koji ima i dodatne funkcije. Zamišljene kao uređaj za društvene mreže nove naočare imaju i ugrađene kamere koje omogućavaju snimanje fotografija i video sadržaja, koji nakon toga mogu da se automatski otpremaju na socijalne platforme.

Eksperti veruju da će novi proizvod potpuno promeniti načine na koje su se sadržaji do sada emitovali uživo, budući da će livestream uz pomoć pametnih naočara ponuditi potpuno novu perspektivu, a snimatelja osloboditi dodatnih akcija, te mu omogućiti da se kreće okolo bez opterećenja i svojim pratiocima emituje ono što vidi. Pored toga naočare imaju ugrađene zvučnike i mikrofone, kao i AI glasovnu kontrolu koja omogućava povezivanje sa virtuelnim asistentom na telefonu.

Jedina mana proizvoda je, kako tvrde oni koji su ga testirali, to što se radi o naočarima za Sunce, što znači da ne mogu da se koriste u zatvorenim prostorima ili noću.

Izvor: Ubergizmo

Danas objavljeno

Budite oprezni – obratite pažnju šta ste odobrili

Vanja A

MediaTek Dimensity 9000 će biti duplo skuplji od svog prethodnika

Vanja A

Honor 60 prikazan uživo i u četiri boje

Vanja A

Ostavite komentar