8. Januara 2022.

Almati: Blokiran aerodrom

Big Portal

On tvrdi da lokalne vlasti kontrolišu situaciju.

Mediji javljaju, pozivajući se na Ministarstvo unutrašnjih poslova, da su snage bezbjednosti likvidirale 26 učesnika protesta, a da je oko 3.000 ljudi privedeno.

  • Počela je antiteroristička operacija. Ustavni poredak obnovljen je u svim regiona zemlje. Lokalni organi vlasti drže situaciju pod kontrolom. Ali, teroristi i dalje koriste oružje, nanose štetu imovini građana. Zbog toga operacija treba da traje do njihovog potpunog uništenja – rekao je Tokajev na sjednici antiterorističkog štaba.

O antiterorističkoj operaciji kazahstanski ministar spoljnih poslova Muhtar Tleuberdi detaljno je obavijestio američkog državnog sekretara Entonija Blinkena.

Zamjenik šefa administracije predsjednika Dauren Abajev je rekao da su na strani terorista djelovali i snajperisti.

Aerodrom u Almatiju je blokiran, a čuva ga dvadesetak pripadnika vojske u pancirima, dok su na ulazu postavljeni betonski blokovi, saopštava Sputnjik Kazahstan.

Kako navode reporteri, niko ne može da uđe na aerodrom, a putnike sa kartama vraćaju nazad. Na putu ka aerodromu nema nikakvih kontrolnih punktova.

Uhapšeni demonstranti u Šimkentu, trećem po veličini gradu u Kazahstanu, priznali su da su dobijali pare kako bi učestvovali u protestima.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare