Almati: Blokiran aerodrom - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Almati: Blokiran aerodrom

Predsjednik Kazahstana Kasim Žomart Tokajev izjavio je da je, u osnovi, ustavni poredak ponovo uspostavljen u svim regionima zemlje.

On tvrdi da lokalne vlasti kontrolišu situaciju.

Mediji javljaju, pozivajući se na Ministarstvo unutrašnjih poslova, da su snage bezbjednosti likvidirale 26 učesnika protesta, a da je oko 3.000 ljudi privedeno.

  • Počela je antiteroristička operacija. Ustavni poredak obnovljen je u svim regiona zemlje. Lokalni organi vlasti drže situaciju pod kontrolom. Ali, teroristi i dalje koriste oružje, nanose štetu imovini građana. Zbog toga operacija treba da traje do njihovog potpunog uništenja – rekao je Tokajev na sjednici antiterorističkog štaba.

O antiterorističkoj operaciji kazahstanski ministar spoljnih poslova Muhtar Tleuberdi detaljno je obavijestio američkog državnog sekretara Entonija Blinkena.

Zamjenik šefa administracije predsjednika Dauren Abajev je rekao da su na strani terorista djelovali i snajperisti.

Aerodrom u Almatiju je blokiran, a čuva ga dvadesetak pripadnika vojske u pancirima, dok su na ulazu postavljeni betonski blokovi, saopštava Sputnjik Kazahstan.

Kako navode reporteri, niko ne može da uđe na aerodrom, a putnike sa kartama vraćaju nazad. Na putu ka aerodromu nema nikakvih kontrolnih punktova.

Uhapšeni demonstranti u Šimkentu, trećem po veličini gradu u Kazahstanu, priznali su da su dobijali pare kako bi učestvovali u protestima.

Danas objavljeno

Tramp pozvao na ukidanje američkog Ustava

M.

Prijedor: Iz napuštenog bunara izvučeno tijelo starije ženske osobe

M.

Danas Vavedenje Presvete Bogorodice

M.

Ostavite komentar