Alkotraz - neobična turistička atrakcija u Londonu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Alkotraz – neobična turistička atrakcija u Londonu

Alkotraz je koktel bar u zatvoru u kojem je poželjno prokrijumčariti svoje piće, međutim, trebalo bi ga dobro sakriti, jer ukoliko čuvari zatvora, odnosno, čuvari koktel bara primete da nosite piće sa sobom, ostaćete bez njega.

Prvi londonski koktel bar napravljen u zatvorskom stilu je otvoren 2017. godine, i ima izuzetno zgodno ime, Alkotraz. Svaka slučajnost sa imenom poznatog zatvora u Alkatraz nije slučajna, a radi se o baru u kom je dozvoljeno donijeti svoje piće – jedino morate da pazite, baš kao i u zatvoru, da vas ne primete čuvari.

Sva pića koja unesete se serviraju kao u kafiću, a kako bi doživljaj bio potpun, na ulazu dobijete zatvorska odijela i u svom piću uživate u zatvorskim ćelijama.

Bar je inspirisan čuvanim zatvorom Alkatrazom, a odjednom može da primi do 30 “zatvorenika”. U baru nema menija, i sve se služi u metalnim zatvorskim čašama kako čuvari ne bi znali šta koji zatvorenik pije.

Alkotraz u suštini zahtjeva od zatvorenika da budu što kreativniji u pokušajima krijumčarenja pića, kako bi iskustvo u baru bilo što autentičnije i zanimljivije.

Ulaznica košta 30 funti, a piće donosite sa sobom. Danas ovih barova ima u nekoliko gradova u Velikoj Britaniji, i izuzetno su popularni.

(B92)

Danas objavljeno

Preminula slavna oskarovka i pjevačica čuvenog hita iz filma „Flešdens“

Zeljka

Novi dom za Pedington plišane mede donijete kraljici Elizabeti

Zeljka

Zašto svinje u soliteru nekoga raduju – a druge ozbiljno zabrinjavaju

Zeljka

Ostavite komentar