Alkoholna pića koja trebate izbjegavati ako imate problema s tenom - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Alkoholna pića koja trebate izbjegavati ako imate problema s tenom

Vikendom se podrazumijeva da ćemo više konzumirati alkohol nego inače kako bismo se više opustili, zabavili ili jednostavno, samo uživali u zanimljivim okusima alkoholnih pića.

Svako od nas povremeno voli da se opusti uz malo alkohola. Kažu da alkohol hrani našu dušu, no hrani li i našu kožu?

Činjenica je da sav alkohol ima štetan uticaj na tijelo i na kožu te da djeluje kao diuretik, odnosno da iz našeg tijela izbacuje vodu i samim time isušuje našu kožu, što dalje potiče pojavu bora, prištića i crvenila kože lica.

U nastavku vam donosimo četiri najgora alkoholna pića koja trebate izbjegavati ako imate problema s tenom.

Crveno vino

Zanimljiva je činjenica da, iako ima puno zdravstvenih benefita, crveno vino izaziva crvenilo kože te pojavu prhuti i ljuštenja tjemena i kože tijela.

Pivo

Pivo sadrži sol, a znamo koliko sol loše utiče na kožu. No, pozitivna stvar je da ćete sigurno unijeti manje količina alkohola pijete li pivo nego kada pijete koktele. Naravno, manje alkohola znači manje štete za vašu kožu.

Vodka

Vodka je snažan diuretik koji izaziva brz gubitak vode tijela, a najčešće ju ispijamo pomiješanu sa sokovima koji sadrže visoku koncentraciju šećera te stvaraju prividnu hidrataciju tijela.

Bijelo vino

Bijelo vino sadrži sol i šećer i to u većoj količini nego crno vino, što može dovesti do otečene kože i nadutosti. Takođe, bijelo vino ne sadrži antioksidanse koji se mogu pronaći u crnom vinu. Osim toga, bijelo vino potiče crvenilo kože, a ljudi koji često konzumiraju bijelo vino izlažu se većem riziku od pojave melanoma na koži.

(Wall.hr)

Danas objavljeno

Svakodnevnim vježbanjem usporite proces starenja tijela

D

Preukusna poslastica koju svi obožavamo

Zeljka

Pet stvari koje NIKADA ne biste smjeli da stavljate na lice

Zeljka

Ostavite komentar