Alkohol smrtno otrovao trojicu Srba, rakiju kupovali od Albanca? - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Alkohol smrtno otrovao trojicu Srba, rakiju kupovali od Albanca?

Braća Dragan (1958) i Bratislav Đorić(1961) kao i njihov komšija Miodrag Bojković(1954) iz Prilužja, sela u opštini Vučitrn preminuli su najvjerovatnije od posljedica konzumiranja sumnjive rakije.

Naime, prema riječima Ace Mišića, predsjednika Privremenog organa opštine Vučitrn na čijem se području nalazi Prilužje većinski srpsko selo sa oko 2.000 žitelja, braća su preminula danas,dok je njihov komšija preminuo u nedjelju popodne.

“Posle pružene prve pomoći u Lapljem selu Bojković je prosleđen za Niš, ali je preminuo na putu do amdinistrativnog prelaza Merdare, dok je Dragan Đorić pronađen danas mrtva u svojoj kući”, rekao je Mišić.

Pokušaj ljekara u Lapljem selu da spasu njegovog brata Branislava bio je bezuspješan a simptom sve trojice bili su gubitak vida a potom ubrzo i smrt-ističe predsjednik Mišić ističući da sumnje da su se otrovali alkoholom potkrepljuje to što su svi kupovali rakiju od Albanca iz Orahovca koji je prodavao za dva i po evra dva po litru rakije.

I dok mještani apeluju na društevnim mrežama da se ne konzumira rakija sumnjivog porijekla, kosovska policija ispituje slučaj, a kako nezvanično saznajemo poznat je i identitet prodavca otrovne rakije. Inače, preminuli Miodrag Bojković ostavio je izasebe suprugu i troje djece, dvije kćerke i sina, Dragan koji je bio razveden ima kćerku dok je Bratislav neoženjen.

Takođe, prema nezvaničnim saznanjima Novosti ima i osoba iz Gračanice koje su kupovale sumnjivu rakiju ali za sada se ne zna ima li posljedica po njihovo zdravlje.

Predstavnici opštine Vučitrn danas su povodom ovih smrtnih slučajeva održali krizni štab apelujući na mještane da ne konzumiraju rakiju sumnjivog porijekla.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

Preminuo Banjalučanin povrijeđen u požaru

M.

SZO pozvala Tanzaniju da sledi nauku; Predsednik: “Vakcina dio strane zavjere za širenje bolesti”

M.

Pojavio se “danski soj” kovida 19: Lakše zaobilazi imuni sistem organizma

M.

Ostavite komentar