24. Decembra 2021.

Alkohol jedan od najčešćih uzroka udesa: Grad podržao preventivnu kampanju “Lako je alkohol odbiti”

Big Portal

Kampanju, koja tradicionalno počinje polovinom decembra, organizuju Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Republička uprava za inspekcijske poslove, Agencija za bezbjednost saobraćaja i Auto moto savez RS, a akcija traje do 31. januara 2022. godine. Vožnja pod uticajem alkohola predstavlja veliki problem za bezbjednost saobraćaja i alkohol je jedan od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda, naročito onih sa najtežim posljedicama.

– Vozači pod uticajem alkohola, su pored vožnje nepropisnom brzinom, najveći uzročnici nastanka saobraćajnih nezgoda sa najtežim i veoma često smrtnim posljedicama. Apelujemo na vozače da ne upravljaju motornim vozilom ukoliko su konzumirali alkohol, te da koriste usluge javnog prevoza i taksija, odnosno da se u društvu dogovore koje je zadužen za nekonzumiranje alkohola i bezbjedan prevoz domovima – rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Iz Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske saopšteno je da realizacijom kampanje žele ukazati svim učesnicima u saobraćaju na opasnosti koje su vezane za kretanje pod dejstvom alkohola, kao i na odabir prevoznog sredstva i povećanje opreza prilikom putovanja. Takođe, želimo ukazati na opasnost i licima koja se prevoze kao suvozači ili putnici u vozilu kojim upravlja vozač pod dejstvom alkohola.

S ciljem promocije kampanje iz Istočnog Sarajeva krenuo je „karavan“ koji će svojom rutom proći kroz 29 jedinica lokalne samouprave, a karavan stiže u Banjaluku danas, kada će na području grada, biti aktivno specijalizovano vozilo, putem kojeg će reklamnom panou ali i putem radio džingla biti emitovane promotivne poruke.

Srpskainfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare