Alkaras: O kretanju na travi učim od Novaka, Rodžera, Rafe i Endija - BIGportal.ba
Sport Tenis

Alkaras: O kretanju na travi učim od Novaka, Rodžera, Rafe i Endija

Karlos Alkaras, peti nosilac ove sezone na Vimbldonu, kaže da još uči o igri na travi.

Mladi teniser iz Mursije očarao je ljubitelje tenisa ove godine, osvojivši dve masters titule, u Majamiju i Madridu, te dva turnira Serije 500, u Riju i Barseloni.

Otuda je mnogo očekivanja i od njega, iako nema mnogo iskustva kada je reč o igri na specifičnoj podlozi kakva je travnata.

Kako god bilo, Alkaras se ne opterećuje time šta drugi očekuju od njega.

Pokušavam da ne razmišljam o tome šta drigi očekuju od mene. Ljudi uvek žele da pobeđujem i ne gledaju dalje od toga. Kad izgubim, to je razočaranje za njih, ne za mene. Svaki turnir igram za sebe, za moje ljude, one najbliže meni. Sve dok ne razočaram njih, dobro je. Ne gledam na očekivanja drugih“, jasan je Karlitos.

Na Kvinsu je osećao da ima problema sa laktom, pa je proteklih dana trenirao sa zaštitnim delom za taj deo tela.

Osećam se dobro, nedelja je bila pozitivna. Lakat je u redu, ne osećam nelagodnost. Prilagođavamo se na travu, igram sa zaštitom za lakat, nikad nisam pre to nosio. Dobro je što igram ne razmišljajući o laktu. Sto odsto sam spreman“.

Kada je reč o tome od koga uči o igri na travi, recept je dobro poznat, od najboljih.

Kretanje na travi je najkomplikovanija stvar za mene. Teško je startovati, kada te napadnu i kada te pomeraju u stranu. Taj prvi brzi korak je težak za mene, radim na tome. Trudim se da učim i kopiram one najbolje, Rafu, Rodžera, Novaka, Endija, oni su najbolji u tom smislu kretanja“, zaključio je Alkaras.

Poučen ranijim iskustvom, ove godine je rešio da iznajmi kuću u blizini Vimbldona i to će mu uštedeti vreme, jer je prošle godine gubio po dva i više sati dnevno pošto je bio u hotelu.

Njegov protivnik na startu je Nemac Jan-Lenard Štruf.

Danas objavljeno

Lana Pudar treća na Evropskom prvenstvu

M.

Pešić objasnio zašto Teodosić više nije dio reprezentacije

Vanja A

Rasprodat stadion čeka Zvezdu u Izraelu

Vanja A

Ostavite komentar