Alisa Mutap puštena na slobodu - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Alisa Mutap puštena na slobodu

Alisi Ramić, djevojačko Mutap, bivšoj djevojci Dženana Memića, ukinut je pritvor i puštena je da se brani sa slobode.

Ovu informaciju Faktoru je potvrdio njen branilac Goran Dragović.

Kako prenose federalni mediji, ovo je odluka Suda BiH nakon jučerašnjeg ročište u predmetu “Zijad Mutap i drugi”, po prijedlogu Tužilaštva BiH za produženje pritvora za osumnjičene.

Na jučerašnjem ročištu ona se požalila da pet godina trpi medijski linč. Dodala je da je jedino lijepo što je ostala trudna ali da ne zna kako iznosi trudnoću. Zatažila je da bude puštena iz pritvora “zbog bebe”.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv pet osoba u slučaju “Dženan Memić”. Optužnica je, osim Alise Ramić (rođ. Mutap), podignuta i pritiv njenog oca Zijada Mutapa, te Hasana Dupovca, Muamera Ožegovića i Josipa Barića.

Optuženi se terete da su 8. februara 2016. godine pristupili grupi za organizovani kriminal, koju je formirao Zijad Mutap i drugi, a koja je nastala s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške povrede usljed kojih je 15. februara 2016. godine preminuo u Kliničkom centru Sarajevo.

Zijad Mutap i Hasan Dupovac u pritvoru su od februara, Josip Barić od aprila, a Alisa Ramić (Mutap) i Muamer Ožegović od prošlog mjeseca.

Danas objavljeno

Zapad ima jasan cilj? Lavrov otkrio šta žele

Zeljka

Turska šalje specijalne snage na KiM na zahtjev NATO-a

Zeljka

Sudario se autobus pun djece u Šapcu

Zeljka

Ostavite komentar