Alisa Milano predvodi žene u seksualnom štrajku - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Alisa Milano predvodi žene u seksualnom štrajku

Glumica i aktivistkinja pokreta #MeToo Alisa Milano pozvala je žene da joj se pridruže u “seksualnom štrajku”, kao odgovor na novi zakon o abortusu usvojen u saveznoj američkoj državi Džordžiji.

“Sve dok žene ne budu imale zakonsku kontrolu nad svojim tijelima, ne smijemo da rizikujemo da zatrudnimo”, napisala je glumica na Tviteru.

Ženama je poručila da “zaštite svoje vagine, jer muškarci na pozicijama pokušavaju da ih kontrolišu”, a muškarcima: “Ako je naš izbor odbijen – i vaš je”.

Bijes holivudske glumice izazvala je vijest da je Džordžija usvojila zakon kojim je uvela skoro pa potpunu zabranu abortusa, piše BBC.

Mišljenja su, očekivano, žestoko podijeljena.

Glumica Bet Midler na Tviteru je iskazala podršku Alisi Milano, kao i mnoge žene koje su se osjetile pogođene novim zakonom, ali uslijedile su i kritike onih koji ga podržavaju, kao i onih koji se ne slažu sa metodom, jer ne smatraju da žene imaju seks samo da bi pružile zadovoljstvo muškarcu.

“Cijenim namjeru, ali #SexStrike je loša i seksistička ideja”, napisala je jedna korisnica Tvitera. “Kao da pružamo seks kao nagradu koja mora da se zasluži. To je poricanje ženskog zadovoljstva.”

“Samoporicanje i apstinencija zarad nekog cilja je antiteza seksualno osnaženom svijetu”, istakla je druga.

Alisin odgovor na takve komentare je da “možemo voljeti seks i boriti se za autonomiju svojih tijela – postoji mnogo alternativa”.

Izvor: Nedeljnik

Danas objavljeno

Prelijepa mis Amerike ima snažnu poruku

Zeljka

Poslije tri noći provedene u pabu zbog mećave, mnogi nisu htjeli da idu kući

Zeljka

Keti Grifin izliječena od raka: “Nikad nisam pušila a bio je tu 10 godina”

Zeljka

Ostavite komentar