Alfa Romeo sprema električnu limuzinu, rivala Mercedesa EQE i Audija A6 e-tron - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Alfa Romeo sprema električnu limuzinu, rivala Mercedesa EQE i Audija A6 e-tron

Inspiraciju za oblik karoserije treba tražiti u modelima kao što su Citroen C5 X i Peugeot 408.

Već znamo da Alfa Romeo planira da izbaci na tržište nekoliko električnih modela, a novi izveštaj iz Velike Britanije baca više svetla na jedan od ovih automobila.

U pitanju je krosover-limuzina, koja bi trebalo da se pojavi 2026. godine, i koja će za naklonost kupaca takmičiti sa modelima poput Mercedesa EQE Audija A6 e-tron.

U razgovoru za Auto Express, izvršni direktor Alfa Romea, Žan-Filip Imparato, otkrio je da će novi električni model biti pozicioniran u E-segmentu, stavljajući ga iznad modela Giulia, koji će se takođe transformisati u električnu limuzinu u svojoj sledećoj generaciji.

Foto: Alfa Romeo promo

Što se tiče dizajna, model neće biti ograničen klasičnom tradicionalnom karoserijom limuzine, već će to biti nešto poput krosover-limuzine.

Sličan tretman bi mogao da doživi i naslednik modela Giulia, pošto šefovi Alfa Romea stalno govore o tome kako karoserija limuzina evoluira. Ovi komentari nas navode na razmišljanje o silueti koja je nedavno popularizovana među brendovima Stellantisa, zahvaljujući modelima kao što su Citroen C5 X i Peugeot 408.

Neki to nazivaju kupe-krosoverima, drugi podignutim fastbekom, ali zajedničke karakteristike uključuju blago povećan klirens od tla, nižu siluetu u poređenju sa glomaznijim SUV-ovima i aerodinamičnu liniju krova koji se postepeno spušta prema zadnjem delu vozila.

B92.

Danas objavljeno

Lancia se zvanično vraća, predstavljen novi logotip

Zeljka

Opel predstavio i Astru koju pokreće samo struja

Zeljka

Japanci se hvale: Toyota sve traženija

Zeljka

Ostavite komentar