Alfa Romeo planira električne Quadrifoglio verzije svojih modela počev od 2024. - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Alfa Romeo planira električne Quadrifoglio verzije svojih modela počev od 2024.

Prva čisto električna Alfa Romeo će na scenu stupiti 2024., potvrdio je novopečeni šef italijanske kompanije, Žan-Filip Imparato, a ono što je još interesantnije je da bi mogla da dobije visokoperformantnu Quadrifoglio verziju.

Italijanska firma je, kao što znamo, sada deo imperije Stellantis, i već se obavezala da će počev od 2027. lansirati isključivo elektromobile.

Šef Stellantisa, Karlos Tavares, nedavno je stavio paraf na novi proizvodni plan koji je razvio Imparato, i koji uključuje po jedan novi model godišnje do 2025.

Priča počinje s „odloženim“ Tonaleom 2022., da bi novi primerci usledili 2023. i 2024., uključujući mali SUV Brennero.

„Lansiraću 2024. čisto električnu verziju prve Alfe Romeo koja će biti u potpunosti elektrifikovana“, kaže Imparato. „Biće u jednom trimu, s dve dostupne pogonske verzije, gde će jedna biti 100% električna.“

Dakle, Alfa radi na različitim verzijama svog baterijskog prvenca, a visokoperformantna varijanta bi mogla da ponese Quadrifoglio oznaku.

Another Week With: 2017 Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Govoreći o performantnim modelima, Imparato je rekao: „Za sve modele u opticaju, uvek ću proučavati mogućnost kreiranja performantne verzije, koja će biti u skladu s porukom naše ponude. Ako smatram da nisam u mogučnosti da ponudim pravi nivo Quadrifoglio performansi, onda neće ni biti Quadrifoglio verzije.“

Buduće Alfe će koristiti novu STLA Large platformu, koju je razvio Stellantis, s tim što Imparato ističe da su inženjeri italijanske marke u velikoj meri uključeni u razvoj, da bi se obezbedilo prisustvo neophodnih parametara na planu performansi i premijum paketa.

Imparato je takođe rekao da ima dalji proizvodni plan postavljen za period između 2025. i 2030., uključujući modele koji će se više fokusirati na autonomnu vožnju, ali će to zavisiti od uspešnosti plana do 2025.

Šef Alfe je potvrdio da je željan da oživi Spider Duetto kao električni automobil, priznavši da je rad na dizajnu uznapredovao. Ipak, poentirao je rekavši da firma najpre mora da se skoncentriše na rast prodaje na jakim tržištima.

„Imam automobil, pokazao sam ga prodavcima“, rekao je Imparato. „Međutim, ne bih se usudio da to stavim na sto pred Karlosom Tavaresom dok ne budem u potpunosti uveren u smislu tržišnog udela.“

Imparato je takođe izjavio da ima veliku želju da oživi GTV kao model s troje vrata, ali i da je on na njegovoj listi „automobila iz snova“, zajedno  novim Spider Duettom.

Uprkos tome, GTV bi mogao da se pojavi  ranije nego što se misli, i to u vidu elektromobila koji bi doprineo ekspanziji italijanske marke na polju električnih vozila.

Vrele Gume

Danas objavljeno

Volvo ponovo unaprjeđuje bezbjednost, unutrašnji radar spasava živote

Vanja A

Uvodi se zabrana preticanja za kamione na auto-putu?

Vanja A

Ford u problemu: Ne može da isporuči vozila jer nema pločice sa logotipom

Vanja A

Ostavite komentar