Alfa Romeo otkazao modele 8C i GTV? - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Alfa Romeo otkazao modele 8C i GTV?

Kompanija Fiat Chrysler Automobiles je prošle godine u svom petogodišnjem planu predvidela sedam noviteta za Alfa Romeo, uključujući sportske modele 8C i GTV.

Međutim, više izvora sada navodi da su u Alfa Romeu otkazali ova dva modela, budući da se plan portfelja za Alfa Romeo “racionalizuje”.

S druge strane, potvrđene su restilizovane verzije modela Giulia i Stelvio (za 2021.godinu), kao i serijska varijanta kompaktnog crossovera Tonale (za 2020. godinu) i manji električni crossover za 2022.

Takođe, u novim planovima se više ne pominje ni fejslift Giuliette koje je ranije planiran za 2022. godinu, što nagoveštava da će i ovaj model vremenom biti ukinut.

Novi Alfa Romeo 8C za 2021. godinu je inače po ranijim informacijama trebalo da dobije šasiju od ugljeničnih vlakana, centralno postavljeni 2,9 litarski twin-turbo V6 motor, elektrifikovanu prednju osovinu i kombinovanu snagu od 700+ KS, kao i pogon na sva četiri točka i sistem torque vectoring.

Očekivala se proizvodnja od najviše 1.000 primeraka, po ceni od oko 250.000 funti po primerku…

Novi Alfa Romeo GTV za 2021. je trebalo da se bazira na “Giorgio” platformi, a u pitanju je bio coupe za četiri putnika koji bi karakterisali raspored težine 50:50, snaga od 600+ KS (2,9 litarski V6 benzinac i elektromotor), pogon na sva četiri točka i Torque Vectoring.

Nakon GTV Coupea je bio planiran i GTV Spider, ali od toga izgleda neće biti ništa.

Izvor: AutoBlog.rs

Danas objavljeno

Ford Hoonitruck Kena Bloka prodaje se za milion dolara

Zeljka

Poznati dizajner izabrao tri omiljena BMW-a

Zeljka

Može li Lancia da doživi renesansu?

Vanja A

Ostavite komentar