Alfa Romeo ostaje bez hečbeka: Zbogom Giulietta! - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Alfa Romeo ostaje bez hečbeka: Zbogom Giulietta!

Nakon što je pre dve godine ukinuo MiTo, Alfa Romeo je u 2020. prestao da proizvodi i drugi hečbek model.

Alfa Romeo u 2021. ulazi bez hečbeka u svojoj gami, a nakon prestanka proizvodnje modela Giulietta ponuda je praktično svedena na dva velikoserijska vozila – limuzinu Giulia i SUV Stelvio.

Giulietta za sada neće imati direktnog naslednika, ali je u planu kompaktni krosover Tonale koji bi donekle trebalo da popuni prazninu.

Foto: Alfa Romeo promo

Alfin poslednji hečbek debitovao je 2010. u segmentu koji je veoma konkurentan u Evropi i u kome decenijama vlada Golf, a dugo su prisutni i ostali popularni modeli, kao što su Ford Focus, Opel Astra, Renault Megane, Peugeot 307/308…

Za deset godina je napravljeno preko 400.000 primeraka Giuliette, što je zaista skroman broj ako sa zna da Volkswagen samo u Evropi godišnje proda otprilike isti broj Golfova.

Foto: Alfa Romeo promo

Prodaji nije pomoglo ni to što je je proizvođač imao ambicije da Giuliettu pozicionira kao premijum automobil u C segmentu.

Giulietta se izrađivala u fabrici Pjedimonte San Đermano. Najbolje se prodavala 2011. godine, kada je kupcima širom Evrope isporučeno 78.911 primeraka ovog automobila. Međutim, tražnja je kasnije opadala iz godine u godinu, pa je 2019. prodato svega 15.690 vozila.

Danas objavljeno

Kupuju domaće: Žandarmerija će opet voziti Alpine FOTO

Vanja A

Renault Arkana bilježi odlične prodajne rezultate

Vanja A

Nova generacija Mazde MX-5 neće biti „električna“

Vanja A

Ostavite komentar