Alfa Romeo, Lancia, DS i Chrysler dobili rok od deset godina da se dokažu ili se gase - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Alfa Romeo, Lancia, DS i Chrysler dobili rok od deset godina da se dokažu ili se gase

Automobilski koncern Stellantis, nastao udruživanjem grupacija FCA i PSA, daće šansu svojim posustalim brendovima.

Stellantis koji okuplja čak 14 marki, suočen je sa činjenicom da pojedini brendovi više služe kao ukras nego što zarađuju.

U grupu onih čija je budućnost neizvesna, svrstani su Alfa Romeo, Lancia i Chrysler, iz FCA, kao i premijum marke DS iz francuskog PSA.

Proteklih meseci spekulisalo se šta će biti sa “lošim đacima”, da bi rukovodstvo Stellantisa izašlo sa planom prema kome bi Alfa Romeo, DS i Lancia zajednički razvijali nove modele automobila, koji bi delili mnoge elemente – uključujući pogonske sklopove – i imali premijum karakteristike.

Sada je direktor Stellantisa, Karlos Tavares, najavio da ove tri marke, kao i pomenuti Chrysler, imaju tačno deset godina da dokažu svoju vrednost.

Ukoliko u tome ne uspeju – gašenje je jedina opcija.

Ako vam se deset godine čini mnogo, varate se. U tom periodu treba osmisliti strategiju, pa potom konstruisati i ponuditi kupcima nekoliko dobro prihvaćenih modela.

Na primer, Lancia, koja danas ima samo jedan (zastareli) automobil u ponudi, u narednih deset godina bi trebalo da lansira bar još dva-tri modela koji će biti profitabilni.

Danas objavljeno

Audi bez benzinaca i dizelaša već od 2026?

Zeljka

Da li električni trotineti treba da imaju žmigavce?

Vanja A

Testiramo Volvo XC60 T8 Recharge

Vanja A

Ostavite komentar