Alfa Romeo GTS je zamišljeni rival BMW-u M2 - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Alfa Romeo GTS je zamišljeni rival BMW-u M2

Svijet automobila bi bio mnogo bolje mjesto kada bi proizvođači poput Mercedesa, Audija i Alfe Romeo ponudili direktne rivale BMW-u M2. Od toga nema ništa, ali to nije spriječilo dizajnera Đilerma Arauja da oslobodi svoju maštu i pokaže kako zamišlja Alfinog rivala modelu M2.

Automobil je Araujo nazvao GTS te se odlučio za retro dizajn zbog kojeg zamišljeni model izgleda drugačije u odnosu na sve postojeće Alfine modele, ali je i dalje jasno da se radi o modelu s prepoznatljivim karakteristikama italijanskog proizvođača, prenosi Kliks.

Alfa Romeo GTS

Dizajner je naprijed zamislio set jednostavnih okruglih farova s okruglim LED dnevnim svjetlima. Tu je i poznata Alfina rešetka hladnjaka kao i ugaoni branik. Zadivljujuće linije automobila se nastavljaju preko lukova prednjih točkova i haube koja ima veliki ventilacijski otvor u svrhu aerodinamike i hlađenja.

2025 Alfa Romeo GTS Render imagines BMW M2's muscular Italian rival -  Autobala

Profil GTS-a je jednako lijep kao i prednji dio. Ramena linija je naglašena te se proteže od prednjih do stražnjih svjetala, a umjesto bočnih retrovizora su kamere. Nazad u jednostavna LED svjetla i difuzor.

Araujo nije razmišljao o pogonu, ali ako bi Alfa proizvela kupe ovakvog izgleda i u njega ugradila 2,9-litarski twin-turbo V6 motor iz Giulia-e Quadrifoglio, GTS bi bio jedan od najboljih sportskih automobila na tržištu.

Klix.ba

Danas objavljeno

Modeli automobila starih pet godina kojima najsporije pada vrijednost

Vanja A

Bez straha od mraka: Intelli-Lux LED® svjetla iz Opela

Vanja A

Novi Range Rover stigao u modernijem ruhu, tehnološki napredniji nego ikada ranije

Vanja A

Ostavite komentar