22. Septembra 2021.

Alfa Romeo GTS je zamišljeni rival BMW-u M2

Big Portal

Automobil je Araujo nazvao GTS te se odlučio za retro dizajn zbog kojeg zamišljeni model izgleda drugačije u odnosu na sve postojeće Alfine modele, ali je i dalje jasno da se radi o modelu s prepoznatljivim karakteristikama italijanskog proizvođača, prenosi Kliks.

Alfa Romeo GTS

Dizajner je naprijed zamislio set jednostavnih okruglih farova s okruglim LED dnevnim svjetlima. Tu je i poznata Alfina rešetka hladnjaka kao i ugaoni branik. Zadivljujuće linije automobila se nastavljaju preko lukova prednjih točkova i haube koja ima veliki ventilacijski otvor u svrhu aerodinamike i hlađenja.

2025 Alfa Romeo GTS Render imagines BMW M2's muscular Italian rival -  Autobala

Profil GTS-a je jednako lijep kao i prednji dio. Ramena linija je naglašena te se proteže od prednjih do stražnjih svjetala, a umjesto bočnih retrovizora su kamere. Nazad u jednostavna LED svjetla i difuzor.

Araujo nije razmišljao o pogonu, ali ako bi Alfa proizvela kupe ovakvog izgleda i u njega ugradila 2,9-litarski twin-turbo V6 motor iz Giulia-e Quadrifoglio, GTS bi bio jedan od najboljih sportskih automobila na tržištu.

Klix.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare