Alešević se branio ćutanjem - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Alešević se branio ćutanjem

Nermin Alešević, osumnjčeni za podmićivanje u aferi Milan Tegeltija rekao je danas ispred Tužilaštvo BiH da se branio ćutanjem, s obzirom da je tužilaštvo odbilo da mu da imunitet i da ga je danas pozvalo na ispitivanje u svojstvu osumnjičenog. Alešević je zvanično obaviješten da mu nije odobren imunitet i…

Nermin Alešević, osumnjčeni za podmićivanje u aferi Milan Tegeltija rekao je danas ispred Tužilaštvo BiH da se branio ćutanjem, s obzirom da je tužilaštvo odbilo da mu da imunitet i da ga je danas pozvalo na ispitivanje u svojstvu osumnjičenog.

Alešević je zvanično obaviješten da mu nije odobren imunitet i da se u svojstvu osumnjičenog poziva u Tužilaštvo BiH radi davanja izjave.

Ifet Feraget, advokat osumnjičenog je istakao da će on tražiti da se Aleševiću da status svjedoka, a ukoliko i to tužilaštvo ne prihvati zadnja opcija je apelacija Ustavnom sudu BiH.

Rekao je da je postupajući tužilac u ovom predmetu predlagao Gordani Tadić, glavnoj tužiteljci BiH da da izjavu da neće krivično goniti Aleševića za sve što bude rekao tokom saslušanja, međutim ona nije pristala na to.

Da podsjetimo, Alešević je osumnjičen za krivična djela “davanje dara i drugih oblika koristi” kao i “neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje“.

Nakon što je dao izjavu u slučaju „Tegeltija“, Alešević je od državnog tužilaštva zatražio imunitet.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

Putin unaprijedio Kadirova

M.

Opozicija predala zahtjev za ponovno brojanje za predsjednika RS

M.

Vladajuća koalicija se sastala u Banjaluci

M.

1 Komentar

seljak 28 Juna, 2019 at 3:37 pm

Advokat isti kao u jos jednom ,na zalost, u rijaliti pretvorenom slucaju. Slucajnost?

Odgovori

Ostavite komentar