Alergijske tegobe na vidiku – pogledajte polenski semafor za narednu sedmicu - BIGportal.ba
Banja Luka

Alergijske tegobe na vidiku – pogledajte polenski semafor za narednu sedmicu

Na području Banjaluke povišena je koncentracija polena ambrozije, govore podaci koji su objavljeni na “polenskom semaforu” na sajtu Grada.Velika koncentracija polena u vazduhu ove biljke može i kod zdravih osoba izazvati alergijske reakcije, a prema “polenskom semaforu” zabilježen je porast količine polena u odnosu na prethodnu sedmicu.

Zabilježen i polen koprive

Prema ovim mjerenjima koje vrši Poljoprivredni institut RS, zabilježena je i koncentracija polena koprive koji kod alergičnih osoba uglavnom izazivaju alergijske reakcije.

“Polenski semafor”, kada je u pitanju prognoza za tekuću sedmicu, pokazuje da se očekuje umjerena do visoka koncentracija polena ambrozije, dok se za polen koprive očekuje niska do umjerena koncentracija u vazduhu.

Građani muku muče sa alergijskim simptomomaDa je povećana koncentracija polena osjetili su brojni brojni građani Banjaluke koji se žale na alergijske reakcije.Milena J. kaže da iako koristi razne tablete i sprejeve za olakšavanje disanja i dalje muku muči sa alergijskim simptomima koji su, kako kaže, iritantni.

“Izbjegavam izlazak iz kuće koliko mogu, jer mi je čim izađem disanje otežano, oči me svrbe a nos mi cijelo vrijeme curi. Išla sam doktorima, koristila sam i koristim sve propisanje lijekove ali su poboljšanja minimalna”, rekla je Milena J.

Banjaluka.com / Autor: Marija Gajić

Danas objavljeno

PANDEMIJA NIJE POKVARILA PLANOVE Uprkos koroni u protekloj godini u Banjaluci sklopljeno 919 BRAKOVA

D

JEDNI SE ODREKLI SLAVE, DRUGI KRALI ĆEBAD O čemu su pisale novine u Banjaluci prije 70 godina

D

JAVNI PREVOZ USKORO U PUNOM KAPACITETU Od 21. januara promjene u redu vožnje

D

Ostavite komentar