24. Augusta 2020.

Alen Šeranić: Jasna zaduženja za postupanja u školama

Big Portal

Šeranić je naglasio da će to omogućiti bolji nadzor nad onima koji pokažu bilo kakve simptome novog virusa.

On je naveo da će mnogo toga biti rješavano u hodu, da će svaka situacija biti rješavana pojedinačno bilo da je riječ o eventualnoj zarazi u samom razredu ili školi.

“Početak nove školske godine zavisiće od nas samih, od stanja u samoj lokalnoj zajednici”, napomenuo je Šeranić.

On je istakao da je Institut za javno zdravstvo dobio jasne preporuke kako da epidemiološki prate situaciju, usredsređujući se na broj zaraženih u lokalnim zajednicama.

“Posljednja dva mjeseca epidemiološka situacija jeste nepovoljna. Ali ono čime smo se rukovodili pri odluci o početku nastave jesu preporuke evropskih i svjetskih centara, među kojima je Evropski centar za kontrolu bolesti, prema kojima je gotovo neznatan broj djece u Evropi koja su se zarazila virusom korona u okviru same škole”, rekao je Šeranić večeras za RTRS i dodao da je evidentno da su se djeca inficirala u porodičnim klasterima i tako donosila virus u školu.

On je napomenuo da djeca nikako ne bi smjela da idu u školu sa temperaturom iznad 37 stepeni, već da u tom slučaju treba da se jave nadležnom ljekaru.

Kada je riječ o mogućnosti da usljed virusa korona budu zatvarane škole, Šeranić je naveo da se ne može govoriti o apsolutnoj situaciji, te da će u tom smislu biti potrebno uzeti u obzir mnogo toga.

“Pratićemo situaciju. Možda će časovi biti produženi na 45 minuta 1. decembra, ali se to mora procjenjivati. Ovo je novo i za kolege u obrazovnom sistemu”, rekao je Šeranić.

AGENCIJE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare