ALD Porsche 911 SC - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

ALD Porsche 911 SC

Porsche i njujorška modna marka Aimé Leon Dore (ALD) ponovo su udružili snage kako bi redizajnirali automobil.

Nakon restauracije modela Porsche 911 Carrera 4 (Type 964), predstavljenog na Nedelji mode u Njujorku 2020. godine, dve marke su sarađivale i na obnavljanju modela 911 Super Carrera iz 1978.

Osnivač i kreativni direktor ALD-a Teddy Santis ispunjava san s modelom Porsche 911 SC boje masline: 911 je baziran je na korenima i vrednostima njegove porodice, piše Tportal.hr.

‘Cilj ovog projekta je bio prikazati Super Carreru s potpuno drugačijom vrstom vizije od 964, ali na način koji bi bio jednako uticajan’, kaže Teddy Santis. ‘Dizajn vozila i kreativni smer potiču iz mog detinjstva na grčkim ostrvima i jedinstvene lepote stvari koje postaju sve bolje s godinama i nošenjem u tom okruženju.’

Poput modela Porsche Carrera 4, 911 SC takođe impresionira čistom strašću prema marki i pažnjom prema detaljima. Za spoljašnju boju Santis je izabrao klasičnu Porscheovu boju masline.

Dodatna svetla na poklopcu motora, Fuchsovi 16-inčni točkovi, krovni nosač takođe čine istorijski 911 savršenim svakodnevnim pratiocem. Te karakteristike znače da je 911 SC opremljen za vožnju putevima koji mogu da budu i nešto manje savršeni.

Unutar automobila Santis je na jedinstven način kombinovao materijale i boje. Tako se recimo persijski tepisi koriste kao podne obloge. Modni dizajner ih je takođe integrisao u vrata. Originalna sedišta Recaro je mukotrpno obnovio sam snabdevač. Svi materijali – od kože do boucléa – obrađivani su ručno.

Restaurirano vozilo je premijerno predstavljeno u Njujorku od 21. do 23. maja: kupci i obožavaoci obe marke su mogli da se dive modelu 911 SC u srcu Menhetna, u tamošnjoj vodećoj prodavnici te marke.

Izvor: Tportal.hr

Promo fotografije / Autor: Aimé Leon Dore

Danas objavljeno

BMW ne žuri sa slanjem motora s unutrašnjim sagorevanjem u „penziju“

Vanja A

Pandemija ubrzala uvođenje većeg broja dostavljačkih robota u Kini

Vanja A

Rivian R1T već imao udes

Vanja A

Ostavite komentar