6. Augusta 2020.

Albanska manekenka vozaču iz Srbije puštala albanske pjesme

Big Portal

On se naknadno njenim poslodavcima požalio na direktnu provokaciju manekenke, objašnjavajući da to nije bilo u redu sa njene strane, jer je on profesionalno i korektno obavljao svoj posao, dok je ona po imenu i prezimenu prepoznala da je riječ o Srbinu.

Kako je naveo u žalbi, ona je nakon toga obajvila na društvenoj mreži Twitter kako je “upravo srpskom vozaču puštala albansku muziku”, i dodala smajli.

On je takođe u mejlu žalbe naveo da je odnos Albanije i Srbije još veoma osjetljiva tema, te da je u ratu izgubio oca i da je siguran da bi u suprotnoj situaciji, kako kaže, da je on njoj puštao srpske pjesme, ona još brže uputila žalbu kompaniji Uber.

“Zamislite svijet gdje Nijemac pušta nacističku muziku, jevrejskom vozaču? Ili gdje osoba iz Turske pušta tursku muziku vozaču iz Jermenije”, napisao je između ostalog.

Kada je stvar počela da se širi i kada joj je Uber ugasio nalog na njihovoj platformi, ona je obrisala tvit u kojem se hvalila svojim postupkom i tvrdila kako “Uber podržava ksenofobiju i etničku diskriminaciju”, pa su je zato zabranili.

“Neću više da ćutim. Vaš srpski vozač podnio je žalbu mom poslodavcu zato što sam slušala albansku muziku u toku vožnje. Nastavili ste da podržavate ksenofobiju i etničku diskriminaciju zabranjujući me bez ikakave istrage. Ovo je odvratno i nepodnošljivo”, napisala je ona.

Kao i na objave Due Lipe i na ovim tvitovima blo je dosta komentara:

“Zaslužila si”, “Kosovo je Srbija”, “Ostavi se mreža”, “U tvom obrisanom tvitu se jasno vidi da ti je bila namjera da provociraš vozača”, “Bravo za Uber”, “Ućuti, nisi u pravu”, bili su samo neki od komentara na Loreninim objavama.

Podsjećamo, još se nije slegla prašina nakon što je pjevačica Dua Lipa na društvenim mrežama objavila fotogarfiju “velike Albanije” tražeći od Applea da se Kosovo nađe na njihovoj mapi, a zatim gostujući u jednoj emisiji preporučila voditelju da proba albanski specijalitet – ajvar.

(B92)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare