Albanci s juga na jednoj listi, potpisano u Tirani - BIGportal.ba
Region Vijesti

Albanci s juga na jednoj listi, potpisano u Tirani

Politički predstavnici Albanaca tri opštine s juga Srbije potpisale u Tirani sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji.

Potpisivanju sporazuma u četvrtak prisustvovao je vršilac dužnosti ministra za evropske i spoljne posle Albanije, Gent Čakaj, koji je sa političkim predstavnicima Albanaca iz Srbije razgovarao o njihovom zajedničkom nastupu na parlamentarnim izorima, koji će u Srbiji biti održani do početka maja.

Kako je preneo portal albanskog Top čenela, sporazum o formiranju zajedničke liste zasnovan je na, kako se navodi, jasnim programskim principima, a njen naziv će biti “Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina”.

Sporazum su potpisali predstavnici: Stranke za demokratsku akciju, Alernative za promene, Demokratske stranka, Reformskog pokret DPA i Pokreta Demokratski napredak.

Oni će, navodi se, odlučivati u skladu sa program kad god je reč o nacionalnim principima i pitanjima Albanaca tzv. Preševske doline.

Sporazum je potpisan s ciljem da bi se obezbedila što veća zastupljenost i ojačao položaj Albanaca na području juga centralne Srbije.

Danas objavljeno

Dodik: BiH decenijama nema stvarni institucionalni suverenitet

M.

“Više od deset država spremno da povuče priznanje Kosova”

M.

Merkel razriješena dužnosti, Vlada u tehničkom mandatu

M.

Ostavite komentar