"Albanci nisu složni kao što su nekad bili" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Albanci nisu složni kao što su nekad bili”

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ukazao je da vodeće političke ličnosti na tzv. Kosovu nisu složni kao što su bili.

“Ne mogu da kažem da mi je drago što su “zakrvili” jer se ti konflikti uvek preliju na Srbe”, rekao je Đurić apropo činjenice da na tzv. Kosovu još uvek nije određen mandatar za sastav Vlade.

Đurić kaže da je činjenica da Albanci nisu složni kao što su bili nekada i da su se strahovito promenili kao društvo i dodaje da to potvrdjuju i brojke: 2001. godine je na KiM rodjeno 60.000 beba, 2014. godine 32.000, a 2018. godine 22.000.

On je kazao da je važno da Srbi ostanu okupljeni oko jednog monolitnog bloka – Srpske liste.

“Da li će Kurti ili Murti da formira Vladu to je nebitno. Separatisti su i jedni i drugi, i treći…”, rekao je Đurić.

Kazao je i da mu je žao što u Srbiji nisu svi, bez obzira na partijske razlike, odlučili da stanu iza Srpske liste.

Govoreći o paljenju automobila člana predsedništva Srpske liste Slavka Simića, Đurić je rekao da je to vrsta “terorizma i napada” sa ciljem da se zastraši Simić koji je jedan od “energičnijih ljudi u institucijama Kosova”.

“Neću unapred da govorim o tome ko je odgovoran, ali je značajno da što pre saznamo ko stoji iza paljenje automobila”, rekao je Đurić.

On je podsetio i da je ovih dana dvogodišnjica još uvek nerazjašnjenog ubistva Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative SDP i rekao da nas takvi događaji uvek opomenu koliko je opasno biti srpski predstavnik i zastupati srpske interese u uslovima u kojima nema bezbednosti i odgovornosti za zločine.

“Stranci deklarativno to osude, pa čak i Priština, ali nikad nema epiloga”, naglasio je Đurić.

rts

Danas objavljeno

Lideru laburista rekli da napusti pab jer se nije usprotivio vlasti

M.

Zapaljena srpska kuća u Mostaru

M.

Automobilom uletio na terasu restorana

M.

Ostavite komentar