Albanci napali Srbina u Velikoj Hoči - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Albanci napali Srbina u Velikoj Hoči

Srbina Miroslava Lukića iz Velike Hoče na Kosovu i Metohiji napala su trojica Albanaca, koji su ga prvo verbalno vrijeđali, a potom ga i fizički napali i slomili mu nos.

Napad se dogodio sinoć oko 21.00 čas, Lukić se zbog preloma nosa nalazi na bolničkoj opservaciji, o slučaju je obaviještena policija, a napadač je priveden, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se napominje da su žitelji Velike Hoče i Orahovca mjesecima na meti lokalnih Albanaca, koji na njihova imanja puštaju stoku i tako im uništavaju poljoprivredne zasade.

Napadnuti Lukić je u više navrata skretao pažnju policiji na ovaj problem, ali se on ponavljao i umjesto da bude riješen, eskalirao je u još veći incident, a Lukić je napadnut samo zato što je problem prijavljivao, dodaje se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje adekvatnu kaznu za ovaj težak fizički napad na Lukića, ali i hitnu reakciju policije na zaštiti imovine srpskih porodica u ovom dijelu Kosova i Metohije, kojima je poljoprivreda jedini izvor prihoda.

“Na ovaj način njima se direktno ugrožava egzistencija i opstanak na području Velike Hoče i Orahovca i šalje poruka da na svojim ognjištima nisu dobrodošli. Zbog toga se ovaj problem mora najozbiljnije shvatiti i osigurati se bezbednost srpskim porodicama u ovom delu Kosova i Metohije”, ističe Kancelarija.

Danas objavljeno

Poslanici nisu potvrdili povredu vitalnog interesa RS

M.

Tuga u Brčkom: Ukopano sedam žrtava požara

M.

Težak udes kod Doboja

M.

Ostavite komentar