Albanac o Mihajloviću: Svi igrači su plakali u Veroni, samo je Siniša bio jak - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Albanac o Mihajloviću: Svi igrači su plakali u Veroni, samo je Siniša bio jak

Švajcarski reprezentativac albanskog porekla Blerim Džemaili govorio je o odnosu sa trenerom Bolonje Sinišom Mihajlovićem.

Džemaili je do skoro bio kapiten Bolonje, pre nego što je prešao u kineski Šenžen.

Džemaili, koji je igrao protiv Srbije na Mundijalu u čuvenoj utakmici u Kalinjingradu, objasnio je da je oduvek imao veliku podršku Mihajlovića,

Dugo sam pričao sa Mihajlovićem, istakao da je moj izbor Kina, a odgovorio mi je da radim ono što osećam. Sigurno je da mi nikada ne bi dao kapitensku traku da nismo imali sjajan odnos. Ipak, morao sam da gledam budućnost“, rekao je Džemaili italijanskim medijima.

On se prisetio koliko teško mu je pala vest prošlog jula da srpski stručnjak boluje od leukemije.

Ta naša borba je od početka bila nadrealna, ono što se svima nama desilo bi “ubilo” normalnu ekipu. Ali ne i Bolonju, a posebno ne koju vodi Mihajlović. Pet meseci smo se ponašali i igrali prema njegovom ukusu“.

Da li ste se ikada plašili da bi Mihajloviž mogao da se povuče?

Iskreno, uvek smo imali Sinišu “iznad svih nas”, njegovi saveti, prigovori, pa čak i vrištanje su ostali u glavama svih nas. Ljudi iz stručnog štaba nikada nisu hteli da ga zamene, uvek su bili njegov glas i delovali kao megafon. Ipak, raditi bez Siniše je problem, govorimo o fantastičnokm treneru i osobi. Nije se slučajno Bolonja okrenula zbog njega“.

Iz njegovih reči može da se konstatuje da su fudbaleri Bolonje igrali za Sinišu.

Ako odgovorim sa ‘da’. onda će mi doći u Hong Kong da me vrati nazad. Siniša nam je uvek govorio da moramo igrati za društvo, za dres, za ljude, a ne za njega, čak i ako priznajem da smo imali nervoznu reakciju. Ostali su radili ono što je Siniša posejao ranije, jer je ova Bolonja uvek znala šta treba i kako to treba da radi“.

Džemailiju je posebno ostao u sećanju jedan detalj. Kada je Mihajlović išao u Veronu odmah po izlazi iz klinike u Bolonje u kojoj je proveo 40 dana.

Kada smo ga videli u hotelu dva sata pre utakmice u Veroni (na otvaranju sezone Serije A prim. aut). Priznajem da su to bili izuzetno emotivni trenuci, plakao sam sa saigračima. Samo je jak bio Siniša“.

Bez obzira na bolest Mihajlović je iskazivao i bes, dodaje Džemaili.

Nakon remija kod kuće protiv Parme, rekao nam je sve. Izgubili smo u Sasuolul, srećom da je bila pauza, inače bi nas ubio. Uvek nam je govorio da Bolonja mora da bude hrabra, intezivna, agresivna i da se ne boji bilo koga“, naveo je on.

Danas objavljeno

Đoković i sponzori: Distanca, objašnjenje ili prekid?

Vanja A

Za istoriju: Niko kao Lebron Džejms

Vanja A

“Nikola Jokić je najbolji na svijetu”

Vanja A

Ostavite komentar