Aktivnosti za mališane: Udruženje „Zdravo da ste“ nastavlja projekat „Klubovi za djecu i porodicu“ - BIGportal.ba
Banja Luka

Aktivnosti za mališane: Udruženje „Zdravo da ste“ nastavlja projekat „Klubovi za djecu i porodicu“

Udruženje građana „Zdravo da ste“ Banja Luka nastavlja realizaciju projekta „Klubovi za djecu i porodicu”, saopšteno je iz Gradske uprave.

U pitanju su aktivnosti projekta namijenjene su djeci u dobi od šest do 15 godina i realizuju se u periodu septembar – decembar 2022. godine.

“Kroz četiri tipa aktivnosti: slobodno vrijeme, podrška u učenju, radionice sa roditeljima, male akcije u zajednici, stvaramo uslove za socijalni i kulturni razvoj djece i porodice u mjesnim zajednicama. Aktivnosti slobodnog vremena biće usmjerene na jačanje pozitivnih životnih vještina i kreativnog izražaja, organizovane kroz neformalne oblike rada ( radionice). Sve navedene aktivnosti su besplatne čime se utiče i na smanjenje socijalnih i ekonomskih razlika i ostvaruje pravo na jednako učešće”, navedeno je u saopštenju.

Dodaju kako implementacijom ovog projekta žele da osiguraju veću uključenost djece u društveno kulturni život zajednice, te da omoguće bolju povezanost djece sa svojom okolinom, bolju informisanost djece o prilikama i mogućnostima, promovišu zdrave navike, odgovorno ponašanje, solidarnost i aktivizam.

“Djeca će biti podstaknuta na učešće u sadržajima koji doprinose razvoju ličnosti kroz realizaciju aktivnosti usmjerenih na emocionalni razvoj, nenasilno rješavanje sukoba, aktivno učešće , životne vještine i slobodno vrijeme”, dodali su.

Poručuju kako je želja da u potpunosti iskoriste potencijal koje mjesne zajednice i društveni prostori imaju, te da ove prostore učine dostupnim djeci i mladima koji će u narednom periodu mjesne zajednice doživljavati kao vlastiti prostor u kojem mogu kreirati i realizovati programe za sebe i svoje vršnjake a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života i prevencije maloljetničkog prestupništva u svojim zajednicama.

Svi koji žele mogu se pridružiti u sljedećim terminima:

– svakog utorka u 18.30 časova (Zdravo da ste omladinski centar –Park Mladen Stojanović) i

– svakog petka u 18.30 časova (mjesna zajednica Centar 1- Sime Šolaje 7)

Takođe, kroz ovaj projekat, nudi se i usluga besplatnih časova pomoći u učenju za osnovce a svi zainteresovani mogu se obratiti na broj telefona 051/218-363, ili porukom na fb stranice Zdravo da ste OC, mail oc@zdravodaste.org.

Grada Banja Luka podržao je realizaciju projekta.

Danas objavljeno

Prijedlozi za turističke manifestacije u gradu na Vrbasu

M.

Zimi je potreba za toplim domom najveća: Beskućnici u Banjaluci traže sklonište i toplu riječ

M.

U toku obrada zahtjeva: Za gradsku stipendiju konkurisalo 379 studenata

M.

Ostavite komentar