Aktivni požari na području Gacka i Bileće - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Aktivni požari na području Gacka i Bileće

Na području Gacka i Bileće požari iznad sela Brestice i onaj prema selu Zagradci i dalje su aktivni i stalno se nadgledaju, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

Požar iznad sela Brestice prema selu Zagradci na području gatačke opštine je na izuzetno nepristupačnom terenu, nije blizu naseljenih mjesta i stalno se nadgleda.

I požar koji je iz gatačke opštine prešao na bilećku, iznad sela Brestice je na nepristupačnom terenu, ne prijeti naseljenim mjestima, ali se ne gasi se i prati se.

Šumski požar koji se ponovo aktivirao na uzvišenju Vjetrenik-Košutica, na području Sokoca, lokalizovan je i stavljen pod kontrolu.

Požar je gasilo devet vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila i 25 radnika Šumskog gazdinstva “Romanija” Sokolac od 9.00 do 22.30 časova, a gašenje je otežavao veliki uspon na tom lokalitetu, gdje je veoma teško pristupiti sa brentačama sa vodom za gašenje vatre.

Na području Sokoca ugašen je požar u kojem je bila zapaljena suva trava u Ulici Milana Šarca, u krugu bivšeg “Unisa”, a gasila su ga tri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila od 17.30 do 18. 20 časova.

Na području Bileće vatrogasci su imali jednu intervenciju u mjestu Mirlovići, jer je gorjela trava i nisko rastinje, a na teren su izašla tri vatrogasca sa jednim vozilom, u vremenu od 15.30 do 19.00 časova, tako da je požar ugašen.

Na području Višegrada požar u rejonu planine Veliki Stolac je pod kontrolom, a radnici Šumskog gazdinstva “Panos” dežurali su na požarištu.

Požar koji je bio na lokalitetu Velji Lug, na području Višegrada, gdje su bili zapaljeni suva trava i nisko rastinje ugašen je, a u terminu od 18.10 do 19.45 časova intervenisala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom.

Vatrogasna brigada Banjaluke u toku protekla 24 časa imala je četiri intervencije – tri požara i jednu tehničku intervenciju, a od toga jedan požar skladišta sekundarnih sirovina u ulici Braće Podgornika.

Intervencija gašenja trajala je od 15.00 do 23.40 časova, učestvovalo je 14 vatrogasaca, od kojih je jedan lakše povrijeđen, sa 10 vozila, a pomagao im je i Helikopterski servis Republike Srpske.

U akciji gašenja požara veća količina vatrogasne tehnike je oštećena, a na požarištu još dežuraju vatrogasci, jedna ekipa (dva vatrogasca sa vozilom). Iznos nastale materijalne štete, kao i uzrok požara, biće utvrđivani naknadno.

Na području Trebinja vatrogasci su imali dvije manje intervencije – u mjestu Gomiljani, gdje je gorjela trava i gdje je vatra ugašena, i na kontejneru koji je gorio u centru.

Ugašeni su i požari na području Rogatice, u predjelu Osova i Seljana, te Istočnog Sarajeva, gdje je na području Kijeva zapaljena suva trava i šuma, kao i u paljanskoj opštini, na području Mokrog-Potoci, te fočanskoj, gdje je izbio šumski požar na lokalitetu Izbišno.

Ugašeni su i požari koji su juče izbili na području Bijeljine i Bratunca.

U naselju Amajlije požar koji je zahvatio nisko rastinje, suvu travu i šumu, ugasila su dva vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom u 17.40 časova.

U Bratuncu se na šljunkari ADA zapalila divlja deponija smeća. Na intervenciju gašenja izašla su tri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila, a požar je ugašen u 22.00 časova, te je praćen tokom noći.

Danas objavljeno

“Sukob u Ukrajini doveo do novog Hladnog rata”

M.

Patrijarh Kiril pozvao rukovodstvo zemlje da se okrene Istoku

M.

Minsk će i 2023. plaćati ruski gas u rubljama

M.

Ostavite komentar