Ako želite originalne naplatke Bugattija EB110, pripremite iznos kao za novi Clio - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Ako želite originalne naplatke Bugattija EB110, pripremite iznos kao za novi Clio

Većina stvari povezanih s Bugattijem obično košta malo bogatstvo, pa je tako i s aluminijumskim naplacima s fotografija koji su spremni za aukciju. Izvorno postavljeni na kultni model EB110 superauto iz 1990-ih, naplatke je napravio BBS i imaju višeslojni dizajn.

Kako prenosi Jutarnji.hr, oni su dobro sačuvani i “ravni”, a očekuje se da će postići cenu između 8.000 i 12.000 evra na aukciji RM Sotheby’s u Kopenhagenu, u Danskoj, 21. aprila. Za poređenje, polovni set točkova za Veyron košta neverovatnih 100.000 dolara. Taj iznos bi vam inače bio dovoljan za novi BMW M3.

Primera radi, očuvani enterijer Veyrona iz razbijenog automobila koji je uključivao sedišta, nadzornu ploču, centralnu konzolu, obloge vrata, pa čak i upravljač krajem 2018. se nudio za 150.000 dolara. I to ne iznenađuje, s obzirom na to da je sve vezano za Bugattijev hiperautomobil prethodne generacije bilo vrlo, vrlo skupo.

Inače, sjajno očuvani primerci modela EB110 danas koštaju oko milion evra, a novi Chiron oko 3,2 miliona evra. Ispada da su točkovi za EB110 u stvari prava bagatela…

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: RM Sotheby‘s

Danas objavljeno

Koenigsegg CCX iz 2008. godine košta 1,3 miliona dolara

Vanja A

Polo GTI stiže u junu

Vanja A

Prelazak “na struju”: Toyota predstavila Proace City Electric

Zeljka

Ostavite komentar